Romania - Anglia 4-2, la EURO 2019 U21. Ce spune presa internaţională

Victoria uimitoare a naţionalei de tineret a României contra reprezentativei similare a Angliei a uimit întreaga lumea, iar jurnaliştii din Europa nu mai contenesc cu laudele la adresa tricolorilor. Ianis Hagi, George Puşcaş şi Florinel Coman au adus a doua victorie consecutivă a României la turneul final. 

"Final delirant, România este în paradis! Este un rezultat care rescrie istoria unei ţări care riscă să condamne Italia! Un egal intre România şi Franţa ne va elimina de la turneul final, indiferent ce vom face! Meciul cu Anglia a părut că nu se joacă la Cesena, ci la Bucureşti. Şase mii de români au încercat să îi împingă de la spate pe Hagi şi colegii săi", scrie Gazetta dello Sport. 

Tricolorii au fost lăudaţi şi de presa spaniolă. 

"România câştigă un meci nebun ce apropie echipa de semifinale. Băieţii lui Mirel Radoi, care au distrus Croaţia în primul meci, au suferit în mare parte a meciului, fiind salvaţi de Ionuţ Radu, dar au trecut în avantaj după un penalti transformat de George Puşcaş. Meciul a devenit apoi spectaculos, cu multe greşeli din partea defensivelor", scrie şi AS, ziarul de casă al lui Real Madrid. 

Nemţii ne consideră surpriza turneului. 

"Fotbalul la acest nivel din Anglia are o reputaţie excelentă, dar nu a fost cazul şi pentru naţionala de tineret. În timpul meciurilor de fotbal, adesea se vorbeşte despre schimbul de lovituri. După meciul dintre România şi Anglia ar trebui însă să se inventeze un nou termen, avand în vedere desfăşurarea. După două etape avem parte de o surpriză. Anglia a venit la EURO cu mulţi jucători din prima liga şi era considerată favorită la câştigarea titlului. Pe de alta parte, mulţi fotbalişti romani vin din competiţia internă, care este mult sub nivelul Premier League. Iar şi mai remarcabil este că România a câştigat şi partida cu Croaţia cu 4-1", scrie şi Der Spiegel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel