România, ambasadă Ierusalim. Merkel solicitare către Iohannis

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, i-a cerut preşedintelui României, Klaus Iohannis, să blocheze proiectul Executivului de la Bucureşti de mutare a ambasadei în Israel la Ierusalim.

Presa internaţională scrie că Angela Merkel, cancelarul Germaniei, i-a cerut preşedintelui României, Klaus Iohannis, să blocheze proiectul Guvernului României de mutare a ambasadei în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Se pare că Merkel l-a sunat pe Iohannis în încercarea de a opri proiectul României de mutare a ambasadei. 

Ce a declarat Benjamin Netanyahu

Într-un interviu acordat recent postului România TV, Benjamin Netanyahu spunea că „eu nu mă implic în politica altor state”, precizând doar că solicită ca ele să „accepte lucrurile așa cum sunt. Ierusalimul este capitala evreilor”. Netanyahu a precizat că e convins că România va muta ambasada. „Se va întâmpla și cu alte state. Nu doar că sunt sigur, dar știu acest lucru”, a mai adăugat premierul Israelului.

Administraţia Prezidenţială a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis nu a fost informat sau consultat cu privire la o posibilă mutare a Ambasadei României din Israel, subliniind totodată că un astfel de demers nu se poate face decât în urma unei analize de profunzime, care să ia în considerare toate consecinţele şi implicaţiile politice externe ale acestuia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel