România acordă fonduri nerambursabile Republicii Moldova. Sumă uriaşă

Guvernul României acordă Republicii Moldova o finanţare nerambursabilă de 550 000 de euro. Banii sunt necesari pentru lucrările de construcţie a gazoductului Ungheni-Chişinău. România s-a angajat să ajute Republica Moldova cu sume totale de 100 de milioane de euro. 

Guvernul României va acorda Republicii Moldova o finanțare nerambursabilă de 550.000 de euro, în vederea elaborării proiectului tehnic detaliat pentru lucrările de construcție a gazoductului Ungheni – Chișinău, potrivit unui Memorandum aprobat în ședința de astăzi a Executivului.

Această sumă va fi alocată statului vecin în baza unui acord între România şi Republica Moldova semnat la Bucureşti pe 27 aprilie 2010. El prevede un program de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil. România s-a angajat să acorde Guvernului moldovean suma totală de 100 de milioane de euro. 

În perioada 2014-2016, în baza Acordului semnat de guvernele celor două țări și a protocoalelor adiționale la acesta, România a acordat succesiv sume de bani Republicii Moldova pentru implementarea mai multor proiecte.

În anul 2014, a fost încheiat Programul de cooperare pe anul 2014 între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova (prin schimb de scrisori, semnate la Bucureşti şi Chişinău, în data de 09.04.2014, în baza Articolului 1 din Acord), prin care a fost acordată o finanțare în sumă de 19.922.505,57 de euro (aprox. 90.000 mii lei) pentru realizarea de proiecte de investiţii în infrastructura educaţională (grădinițe), se arată într-un comunicat emis de Guvern. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel