România a obţinut o victorie subţire cu San Marino, scor 1-0

Romania bate greu San MArino
Romania bate greu San MArino

Primul meci din noul mandat al lui Victor Piţurcă pe banca tehnică a naţionalei României s-a încheiat cu victoria extrem de modestă în faţa celei mai slabe reprezentative din clasamentul FIFA, San Marino.

Prima repriză a fost dominată teritorial de „tricolori”, dar ocaziile de poartă au fost destul de rare. Prima mare oportunitate de a marca i-a aparţinut braşoveanului Chipciu, care a reluat pe lângă poartă, din 6 metri, în minutul 5. În minutul 17, Costin Curlea a înscris, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Dacă în primele 30 de minute gazdele nu au pus nicio problemă defensivei române, în minutul 34, Selva a expediat mingea cu capul puţin peste poarta lui Tătăruşanu, la un corner. Practic, niciuna dintre echipe nu a reuşit să expedieze vreun şut pe spaţiul porţii adverse în prima repriză.

După pauză, aspectul jocului nu s-a schimbat, românii au continuat să domine steril, dar atacurile lor au avut ceva mai multă vigoare. Prima mare ocazie a elevilor lui Piţurcă a venit în minutul 58, când Torje a reluat de la circa 7-8 metri, în bara transversală, la o centrare venită de la Herea. În minutul 72, România a reuşit să deschidă scorul prin rapidistul Ovidiu Herea, care a fructificat o centrare de pa partea stângă venită de la Răzvan Cociş. Imediat, în minutul 75, Curlea nu a găsit cadrul porţii, de pe linia carelui mic, la o centrare a lui Strătilă.

Căpitanul echipei naţionale a României a fost, în premieră, stelistul Bănel Nicoliţă, deşi patronul Stelei, Gigi Becali, nu-l vedea pe fotbalistul din Ghencea cu banderola pe braţ. Excluşii Adrian Mutu şi Gabriel Tamaş nu au fost la stadion, ci au urmărit partida, probabil, din hotelul unde a fost cazat lotul României. „Tricolorii” au avut o galerie destul de mare, formată din românii care lucrează în San Marino sau în Italia.

România a aliniat la start următoarea formulă: Tătăruşanu - Nicoliţă, Gardoş, Chiricheş, Şt. Radu - T. Bălan, G. Mureşan, Cr. Tănase - Torje, Curelea, Chipciu

Au mai jucat: Pintilii, Cociş, Herea, Strătilă, Luchin şi Nicoară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel