România a ieșit din recesiune, conform estimărilor prezentate de Comisia Europeană

Produsul Intern Brut al României a crescut cu 1% în trimestrul al treilea faţă de trimestrul anterior, conform estimărilor Comisiei Europene. Asta înseamnă că România a ieşit din recesiunea tehnică în care a intrat la jumătatea anului.

Pentru ultimele trei luni ale anului, CE anticipează o creştere economică de 1,6% faţă de intervalul iulie-septembrie, se arată în raportul de toamnă al Comisiei privind prognozele economice în UE.

Raportat la perioada similară din 2013, creşterea PIB va fi de 1,1% în al treilea trimestru şi de 1,6% în următorul trimestru, scrie Mediafax.

Vezi și: Prima reacție a lui Tăriceanu după ce a fost propus premier de Ponta

Raportul mai arată că avansul trimestrial al PIB va încetini la 0,3% în primele trei luni din 2015, şi se va stabiliza la 0,4% pe parcursul celorlalte trei trimestre.

Comisia anticipează o creştere economică anuală de 2% în primul trimestru din 2015, şi de 3,4% în cel de-al doilea trimestru. Avansul ar urma să se tempereze la 2,8%, respectiv 2,5%, în următoarele două trimestre.

Recesiune tehnică, din iulie

România a reintrat în recesiune tehnică la finalul lunii iunie, după ce PIB-ul a scăzut două trimestre consecutive. Economia a scăzut cu 0,9% în al doilea trimestru, după un declin de 0,1% în primele trei luni.

Citește și: Cine a prezentat cel mai precis exit-poll de la prezidențiale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel