România, umilită de Coreea de Sud la JO 2020. Rădoi: Ne-au predat o lecţie de fotbal. Ghiţă: Nu avem scuze

Selecţionerul echipei de fotbal a României, Mirel Rădoi, a afirmat, duminică, după înfrângerea cu 0-4 suferită în cel de-al doilea meci de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, că naţionala Coreei de Sud a predat o lecţie de fotbal şi mentalitate.

"Trebuie să uităm cât mai repede acest meci. Coreea de Sud a jucat mai bine ca noi şi ne-a predat o lecţie de fotbal şi de mentalitate. Astăzi s-a demonstrat ceea ce am spus înainte de startul turneului, şi anume că avem o problemă din punct de vedere fizic. Din păcate, au fost acele două momente care cred că au contat enorm, autogolul şi eliminarea. Atunci am arătat că am cedat, cel din puţin din punct de vedere psihologic. Am încercat după pauză o altă aşezare tactică, din păcate nu am avut resursele necesare pentru a putea înscrie un gol. Au fost multe situaţii în care trebuia să jucăm rapid şi nu am făcut-o, cu toate că ştiam că sunt foarte agresivi. Am analizat bine echipa Coreei de Sud şi ştiam că foarte rar un adversar reuşeşte să adune 14-15 pase consecutive în faţa ei. Nu am avut o posesie rapidă şi le-am dat de multe ori şansa să recupereze mingea", a declarat Rădoi conform site-ului oficial al FRF.

Tehnicianul consideră că ultimul meci pe care echipa sa îl are de disputat în grupă, cel cu Noua Zeelandă, este ca o finală, şi că jucătorii trebuie s lupte până la ultima picătură de energie.

"Pentru noi, următorul meci, cu Noua Zeelandă, va fi precum o finală. Dacă vrem să trecem mai departe în competiţie, trebuie să arătăm altă mentalitate, să arătăm ca o altă echipă, să luptăm până la ultimul strop de energie şi să câştigăm! Dacă nu, ne bucurăm că am participat la această competiţie grandioasă şi mergem acasă. Depinde doar de noi", a mai spus Rădoi.

Citeşte şi: Tokyo 2020: Rezultatele sportivilor români - LIVE UPDATE

Virgil Ghiţă: Nu avem scuze pentru ceea ce s-a întâmplat

Jucătorul echipei olimpice de fotbal a României, Virgil Ghiţă, a afirmat, duminică, la finalul meciului cu Coreea de Sud, că înfrângerea cu 0-4 se datorează unei diferenţe de pregătire fizică, precizând însă că fotbaliştii pregătiţi de Mirel Rădoi nu au scuze pentru ceea ce s-a întâmplat.

"Nu suntem la fel de bine pregătiţi fizic ca sud-coreenii. Am făcut multe greşeli ca grup, nu neapărat individual. Trebuie să avem o atitudine mult mai bună, să compensăm partea fizică. Nu avem scuze pentru ce s-a întâmplat. Trebuie să strângem rândurile şi să mergem cu gândul la victorie cu Noua Zeelandă", a declarat Ghiţă.

El consideră că echipa sa trebuie să depăşească rapid acest eşec şi să câştige următoarea partidă, cu Noua Zeelandă, pentru a se califica.

"Ştiam că echipa Coreei de Sud este buna foarte bună, că practică un fotbal de calitate. Dar trebuie să trecem peste acest moment şi să câştigăm următorul meci, pentru a ne califica. Am încredere în echipă, în colegii mei, trebuie să trecem cât mai repede peste acest rezultat. Apoi, vom analiza ceea ce am greşit şi trebuie să dăm totul, toată energia, pentru a merge mai departe", a mai spus Ghiţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel