România, risc recesiune. Ionuț Dumitru: „Maxim istoric”

Potrivit președintelui Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, principala problemă a României este creșterea contribuțiilor sociale, după transferul de anul trecut. Există găuri în fiscalitate și artificii pe care le pot face contribuabilii, pentru a evitarea acestor taxe.

Totodată, datoria externă a României a crescut, anul acesta, cu peste 600 de milioane de euro, iar de la începutul anului, conform BNR, am cheltuit mai mult cu două miliarde de euro decât era prevăzut.

Sunt din ce în ce mai multe pensii speciale, ceea ce nu este echitabil. 10,8 % din PIB merge pentru salarii, reprezentând un maxim istoric.

România a înregistrat, în două perioade, formă severă de recesiune numită depresiune economică. Și anume, în anii 1991-1992 și 1997-1999.

Producția fizică industrială a înregistrat cele mai mari scăderi din anii '90, respectiv -23,0% în anul 1991 și -25,3% în anul 1992, scăderea cumulată (aferentă celor doi ani) în raport cu anul 1990 fiind de 42,5%. Influențele negative ale scăderilor de producție asupra PIB au fost semnificative, acesta înregistrând în ambii ani scăderi însemnate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel