România, izolată de restul Europei!? Băsescu: Guvernul a greșit flagrant. Noi nu am atins vârful pandemiei

Traian Băsescu, fostul președinte al României, avertizează cu privire la creșterea alarmantă a numărului de cazuri de coronavirus. 

Traian Băsescu, liderul PMP, a intervenit în direct la România TV unde a susținut că România nu a atins încă vârful pandemiei de coronavirus. 

”Nu s-a liberalizat regimul, s-a încercat o revenire ușor-ușor la normal, dar s-a făcut prematur și cu o populație foarte greu de convins că unele reguli trebuie respectate. Îmi pare rău să o spun, dar asta e, îmi asum. Este clar că relaxarea s-a făcut mult prea devreme, într-o perioada în care toți spuneam că se fac prea puține testări și se limita guvernul la a prezenta rezultatele din 2000-3000 de testări pe zi. Erau prezentate ca mari victorii și, pe baza acestora, s-au relaxat măsurile. Rezultatul îl vedem. Noi nu am atins vârful pandemiei. Asta nu înseamnă că populația nu are responsabilitățile ei. Guvernul a greșit flagrant, dar populația are obligația să se protejeze, nu de dragul Guvernului, ci de dragul tuturor celor implicați.

România, izolată de restul Europei

"Categoric ne putem trezi izolați, pentru că Europa a trecut de momentul în care nu putea controla procesele, în UE lucrurile au fost puse sub control prin mijloacele pe care noi nu le aplicăm. Vom fi izolați, cu efecte economice și sociale dramatice. Colegii din Parlamentul European nu înțelegeau că noi abia acum ne luptăm să scoatem o lege. Venea întrebarea automat: dar avem decizii ale UE, avem regulamentul internațional, voi nu sunteți membri? Ba suntem, dar așa ne-a venit nouă, să ne mai facem o lege”, a declarat Traian Băsescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel