România, eşec la ONU. Lider ALDE: Sunt uimit. Iohannis nu ar trebui să uite

Reuniune ONU
Reuniune ONU

"M-am întors ieri din Statele Unite, unde am avut întâlniri în cadrul cărora am discutat inclusiv subiectul votului pentru membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU. Sunt uimit de felul în care preşedintele Iohannis încearcă să găsească vinovaţi pentru faptul că România nu a obținut această poziție", transmite Marian Cucsa, vicepreședinte ALDE.

"Domnul Iohannis nu ar trebui să uite, acum când situația nu îi convine, că politica externă e şi atributul preşedintelui conform Constituţiei. Pentru ca lucrurile să fie clare, am să fac doar o comparaţie între comportamentul preşedintelui Iohannis şi comportamentul preşedintei Estoniei, ţara care a obținut poziția de membru nepermanent.

În timp ce în România domnul Iohannis era mai preocupat cu deschiderea de lupte interne şi umbla prin ţară pentru a spune cât de rău e un partid sau altul, preşedinta Estoniei umbla să facă lobby pentru ţara sa şi pentru a promova tot ce avea mai bun patria ei. De la preluarea mandatului de preşedinte al Estoniei doamna Kersti Kaljulaid a avut ca principal obiectiv câştigarea acestui loc în Consiliul de Securitate la ONU şi pentru asta a făcut front comun cu toţi factorii politici din Estonia, iar împreună cu aceştia a avut deplasări tematice în majoritatea statelor cu drept de vot, inclusiv în cele mai îndepărtate state, nu doar în Europa", transmite liderul ALDE.

"Preşedinta Estoniei a stat în Statele Unite" 

"Iar în săptămâna premergătoare votului preşedinta Estoniei a stat în Statele Unite unde a avut multe întâlniri la sediul ONU şi la sediile ambasadelor din ţările cu drept de vot. Cu alte cuvinte, a depus eforturi constante pentru a-şi promova ţara! Nu a stat în țară încercând să inventeze noi tactici electorale", transmite vicepreşedintele ALDE.

"Aşa fac alţii politică externă şi aceasta este diferenţa între preşedintii celor două state care au fost în competiţie : România cu un preşedinte care dezbină, preocupat mai mult de propria sa campanie electorală, care nu a făcut nimic într-un mandat de 5 ani, şi Estonia cu o preşedintă care a ştiut să unească o ţară şi pe politicienii ei!

Estonia a făcut un "pas istoric", spunea ieri preşedinta Kersti Kaljulaid. România încă se chinuie "pas cu pas" cu preşedintele Iohannis", apreciază Marian Cucşa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel