EXCLUSIV  România, datorie publică. Adrian Câciu: Multă ipocrizie. Aspectul despre care lumea nu vorbeşte

Economie
Economie

Economistul Adrian Câciu, consilier de stat, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News şi DC Business, despre datoria publică a României şi cifrele care contrazic informaţiile alarmante lansate în spaţiul public, în special în anii electorali. 

"Dacă ne uităm la ponderea datoriei publice în PIB, ea a scăzut din 2016 şi până în prezent, de la 37% la 35,1%. România, dacă nu mă înşel, este pe locul patru în rândul ţărilor UE cu cele mai mici datorii. Suntem într-o situaţie ipocrită în care Uniunea Europeană nu vorbeşte despre ceea ce înseamnă datoriile publice sau suverane. Vreau să vă spun că datoria publică a UE, care era de 9.800 de miliarde de euro la nivelul anului 2010 a ajuns acum la 15.000 de miliarde. Aşa de bine a gestionat Uniunea Europeană criza datoriilor suverane", a explicat Adrian Câciu în cadrul interviului.

"Dar când te uiţi cine face această datorie observi că ţările non-euro au circa 300 de miliarde de euro din cele 15.000 de miliarde. Restul reprezintă datoria celor 19 state componente ale zonei Euro. Un alt aspect pe care lumea nu-l vorbeşte este acela că patru ţări din cele 19 deţin 80% din datorie: Germania, Franţa, Spania şi Italia. Când vedem aceste lucruri şi ne uităm la noi vedem că stăm foarte bine", a mai precizat Adrian Câciu.

Urmăreşte, aici, declaraţiile făcute de către Adrian Câciu:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel