EXCLUSIV  România, datorie publică. Adrian Câciu: Multă ipocrizie. Aspectul despre care lumea nu vorbeşte

Mihai Ciobanu / 16 apr 2019 / 23:12 Salveaza PDF Comentarii
Economie
Economie

Economistul Adrian Câciu, consilier de stat, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News şi DC Business, despre datoria publică a României şi cifrele care contrazic informaţiile alarmante lansate în spaţiul public, în special în anii electorali. 

"Dacă ne uităm la ponderea datoriei publice în PIB, ea a scăzut din 2016 şi până în prezent, de la 37% la 35,1%. România, dacă nu mă înşel, este pe locul patru în rândul ţărilor UE cu cele mai mici datorii. Suntem într-o situaţie ipocrită în care Uniunea Europeană nu vorbeşte despre ceea ce înseamnă datoriile publice sau suverane. Vreau să vă spun că datoria publică a UE, care era de 9.800 de miliarde de euro la nivelul anului 2010 a ajuns acum la 15.000 de miliarde. Aşa de bine a gestionat Uniunea Europeană criza datoriilor suverane", a explicat Adrian Câciu în cadrul interviului.

"Dar când te uiţi cine face această datorie observi că ţările non-euro au circa 300 de miliarde de euro din cele 15.000 de miliarde. Restul reprezintă datoria celor 19 state componente ale zonei Euro. Un alt aspect pe care lumea nu-l vorbeşte este acela că patru ţări din cele 19 deţin 80% din datorie: Germania, Franţa, Spania şi Italia. Când vedem aceste lucruri şi ne uităm la noi vedem că stăm foarte bine", a mai precizat Adrian Câciu.

Urmăreşte, aici, declaraţiile făcute de către Adrian Câciu:

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25