România, candidatură pentru găzduirea EURO 2028 şi CM 2030

România, Bulgaria, Grecia şi Serbia iau în calcul şi o candidatură comună pentru găzduirea Campionatului European de fotbal din 2028, pe lângă posibila candidatură comună în vederea găzduirii Cupei Mondiale din 2030, a afirmat vineri preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, citat de Reuters. 

Vineri, premierul bulgar Boiko Borisov anunţase că ţara sa, România, Grecia şi Serbia analizează o posibilă candidatură comună pentru Cupa Mondială de fotbal 2030. Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a declarat că aceste patru ţări din Balcani vor candida şi pentru organizarea Campionatului European de fotbal din anul 2028. Vucic a adăugat că această candidatură le va permite celor patru ţări să-şi îmbunătăţească stadioanele şi infrastructura sportivă. 

Vucic a participat la reuniunea la nivel înalt Bulgaria-Grecia-România-Serbia de la Varna

O purtătoare de cuvânt a guvernului Bulgariei a confirmat că a fost discutată ideea unei candidaturi comune pentru găzduirea competiţiei din anul 2028. Cred că merită să discutăm acest plan al lui Tsipras (premierul elen Alexis Tsipras)", a declarat Boiko Borisov cu prilejul unei conferinţe de presă din timpul reuniunii de la Varna. La fel ca Bulgaria şi Italia, gazde ale Campionatului Mondial de volei masculin, cele patru ţări - Serbia, Grecia, România şi Bulgaria - pot să găzduiască CM 2030 de fotbal, a spus Borisov. 

Campionatul European din 2024 se va desfăşura în Germania

Pentru CM 2030, Anglia şi-a anunţat deja intenţia de a întocmi un studiu de fezabilitate pentru o candidatură comună alături de Irlanda de Nord, Scoţia şi Ţara Galilor. Irlanda şi-a manifestat de asemenea interesul de a se alătura acestei candidaturi. În America de Sud, Argentina, Uruguay şi Paraguay şi-au anunţat şi ele intenţia pentru o candidatură comună la CM 2030, an în care se va marca a 100-a aniversare de la prima Cupă Mondială care a avut loc în Uruguay (1930). Marocul, după 5 candidaturi eşuate, ultima pentru CM 2026, se gândeşte la o nouă încercare în 2030, de data aceasta alături de Algeria şi Tunisia. 

Ediţia 2026 a CM va fi organizată în comun de SUA, Mexic şi Canada. Ediţia din 2022 va fi găzduită de Qatar. România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel