România - Malta. Calculele momentului: De ce avem nevoie de victorie la scor

Nicolae Stanciu. foto: FRF - FB
Nicolae Stanciu. foto: FRF - FB

"Dincolo de 3 puncte cu Malta, avem nevoie și de cât mai multe goluri înscrise! Duminică, de la ora 19:00, pe stadionul 'Ilie Oană' din Ploiești, România trebuie să lanseze ofensiva totală", transmite Federaţia Română de Fotbal. 

Iată un scenariu lansat pe site-ul oficial al FRF, în care acest aspect poate fi esențial:

- La jumătatea preliminariilor, după 5 partide disputate, Suedia se profilează drept principalul rival al României în lupta pentru locul 2 care duce la Euro 2020. România are 7 puncte, golaveraj +5, iar Suedia 10 puncte, golaveraj +5.

- În varianta posibilă în care cele două echipe obțin un număr egal de puncte din partidele cu Spania, Norvegia, Insulele Feroe și Malta, iar tricolorii înving cu 2-1 pe teren propriu Suedia, vom ajunge la egalitate de puncte cu nordicii. Primul criteriu de departajare, rezultatul direct, se va elimina (egalitate de puncte, egalitate de goluri marcate în meciul direct, egalitate de goluri marcate în deplasare în meciul direct).

- Următorul criteriu de departajare îl reprezintă golaverajul general în grupă, capitol la care acum suntem egali. În scenariul acesta, la România-Suedia 2-1, pentru a influența pozitiv golaverajul noi trebuie să învingem la multe goluri în Feroe (Suedia a învins 4-0) și duminică, acasă, cu Malta (Suedia a învins acasă Malta cu 3-0). Suedia mai are în program deplasare în Malta (România a învins cu 4-0) și acasă cu Insulele Feroe (România a învins cu 4-1).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel