EXCLUSIV  Români SUA. Ben-Oni Ardelean, mărturisiri: Trebuie să se mobilizeze. Am vorbit cu congressmani americani

Parlamentarul Ben-Oni Ardelean a discutat la interviurile DC News Live despre mobilizarea românilor din SUA.

Ben Oni-Ardelean a vorbit despre cazul familiei Bodnariu, precizând că a rămas impresionat de faptul că au fost mobilizări masive și proteste în favoarea familiei românești în SUA, Noua Zeelandă, Australia, vestul Europei, etc.

Întrebat de ce ungurii din Statele Unite ale Americii au militat pentru integrarea țării, eliminarea vizelor, făcând lobby în Congresul american, lucru pe care românii nu-l fac, cu toate că au demonstrat că se pot mobiliza în cazul Bodnariu când numai în Arizona au ieșit 10.000 de persoane în stradă împotriva guvernului norvegian.

”Îmi puneți o întrebare pe care zilele trecute am pus-o eu românilor din America. Este o tematică pe care am abordat-o cu câțiva congressmani americani. I-am întrebat dacă ei cunosc comunitatea din zona lor, ei neștiind de existența comunității. Eu le-am explicat că problema e a ambelor părți. De exemplu, unul dintre co-președinții ai grupului de prietenie pentru România din Congresul american, este congresmenul Dan Lipinski pe care l-am vizitat. El este din zona de sud a Chicago unde e o amplă comunitate. Acolo e singura școală românească din afara României care are de la gradiniță la postliceală. Au bibliotecă, ziare, au de toate. Am convenit cu el și cu alți congressmani că data viitoare să avem o întâlnire cu acei români.

Problema nu e neapărat la ei ci la români. Polonezii se strâng și merg la congressmani spunând că există 20.000 de conaționali, te putem vota, ajută-ne și pe noi în viitor, fii alături de noi în proiectele pe care le avem. Este o susținere politică într-un moment de campanie. Ceea ce cred că românii din diverse zone ar trebui să își aleagă câțiva lideri și să meargă de la congressman la congressman, de la senator la senator”, a declarat Ben-Oni Ardelean. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel