EXCLUSIV  Români din Moldova. Daniel Tudorache, demers în FORȚĂ

Vineri, 25 august, Daniel Tudorache, primarul PSD al Sectorului 1, în cadrul unui interviu acordat DC News, a spus că este important să ajutăm românii din Moldova.

Încă de la începutul interviului, primarul PSD a discutat despre conferința "Centenarul Unirii și Basarabia", organizată de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, la Palatul Parlamentului, prilej cu care a fost lansată Alianța pentru Centenar, un plan de acțiuni concrete pentru anul 2018 la care au aderat aproximativ 100 de organizații civice din România, Republica Moldova și diaspora.

„Am fost la acea întrunire, care a avut loc la Palatul Parlamentul, duminica trecută. Trebuie să-i sprijinim – acesta este punctul meu de vedere. Românii din Moldova, din Cernăuţi trebuie să-i protejăm şi să-i ajutăm într-un fel. Acum vorbim strict de Chişinău, undeva în luna mai-iunie, m-am întâlnit cu primarul Chişinăului de la acea dată. Noi avem o legătură şi cu Consiliul Municipal, ne-am înfrăţit la acea dată. Am avut o discuţie împreună cu Chirtoacă, erau de faţă şi colegi – eu le spun colegi chiar dacă sunt din alt partid – era şi domnul Buşoi de faţă. Ne-am exprimat dorinţa să-i sprijinim, să vină cu proiecte la Primărie şi, în baremul de un milion de euro, le sprijinim proiectele", a punctat, în cadrul interviului, primarul Sectorului 1.

„Săptămâna viitoare o delegaţie cu colegi de la Primăria Sectorului 1 va merge la Chişinău. Se vor pune de acord, apoi vor veni în faţa Consiliului şi vor prezenta acele proiecte pe care ei doresc să le finanţăm", a spus Daniel Tudorache.

[citeste si]

Declaraţiile la care facem referire pot fi ascultate la începutul interviului:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel