Românce SCLAVE în Italia. Maria Grapini: În ce lume trăim?

Maria Grapini intervine în scandalul româncelor abuzate din Italia. Aceasta le cere colegilor italieni din Parlamentul European să cerceteze cazurile semnalate şi să ia măsuri urgente.

Potrivit unei investigații făcute de un jurnaliştii de la Observer în urma căreia aceștia au dezvăluit coșmarul pe care îl trăiesc mii de românce și moldovence angajate în agricultură în sudul Italiei, europarlamentarul Maria Grapini a reacționat.

Europarlamentarul Maria Grapini, membru al Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, a luat atitudine în scandalul care zguduie Italia, solicitând măsuri imediate şi ferme. 

“Declaraţiile victimelor sunt incredibile! Dacă nu te culci cu patronul, te întorci acasă! Multe dintre românce au plecat în Italia pentru a le asigura celor rămaşi acasă o viaţă mai bună, astfel că se tem sau ruşinează să povestească ororile prin care trec. În plus, materialele de presă atrag atenţia că poliţia locală n-ar fi străină de multe din aceste practici reprobabile. Nu se poate aşa ceva! Voi cere, chiar săptămâna aceasta, în Parlamentul European, colegilor eurodeputaţi din Italia să cerceteze cazurile semnalate, să ne informeze şi să ia măsuri urgente! În ce lume trăim?”, a declarat Maria Grapini.

[citeste si]

Europarlamentarul român a trimis o scrisoare Comisiei, în care solicită lămuriri imediate: “Care sunt măsurile pe care Comisia Europeană le are în vedere pentru a stopa aceste tratamente care încalcă prevederile Cartei Drepturilor Fundamentale ale UE privind interzicerea sclaviei şi a tratamentelor care aduc atingere demnităţii umane?”, se arată în aceasta.

În același timp, europarlamentarul le sfătuieşte pe româncele abuzate să rupă tăcerea, să meargă la autorităţi şi să povestească tot.

“Preţul este prea mare, aşa ceva este intolerabil şi trebuie pedepsit! Demnitatea feminină nu se tranzacţionează!”, a conchis Maria Grapini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel