Roman Abramovich, întâlnire cu Vladimir Putin, la Moscova. I-a înmânat un bilețel scris de Volodimir Zelenski

Roman Abramovich, întâlnire cu Vladimir Putin, la Moscova. I-a înmânat un bilețel scris de Volodimir Zelenski / Foto: Captură video BBC
Roman Abramovich, întâlnire cu Vladimir Putin, la Moscova. I-a înmânat un bilețel scris de Volodimir Zelenski / Foto: Captură video BBC

Roman Abramovich ar fi zburat la Moscova, acolo unde s-ar fi întâlnit cu Vladimir Putin.

Miercurea trecută dimineața, un avion privat Hawker 800XP a decolat de pe aeroportul Ataturk, Istanbul, îndreptându-se spre est, peste Marea Neagră și intrând în spațiul aerian rusesc deasupra orașului Soci. Curând după aceea, aproape de orașul Mineralnye Vody, și-a oprit urmăritorul de zbor.

În acea seară, același avion a plecat de la aeroportul Vnukovo, Moscova, și s-a întors la Istanbul. La bord se afla Roman Abramovici, oligarhul și fostul proprietar al Chelsea FC, care a acționat ca trimis neoficial al președintelui Putin în discuțiile cu Ucraina, scrie The Times.

Roman Abramovich i-ar fi dat lui Vladimir Putin un bilețel scris de Volodimir Zelenski

La Moscova, Abramovici s-a întâlnit cu Putin, prezentându-i o notă scrisă de mână de la președintele Zelensky, subliniind termenii pe care Ucraina ar lua în considerare să fie de acord pentru a pune capăt războiului de o lună. Răspunsul inițial al lui Putin a fost fără echivoc: ”Spune-i că îi voi bate”.

Întors la Istanbul, Abramovici l-a întâlnit pe Rustem Umerov.

Roman Abramovich, orfan la 3 ani, miliardar în dolari la 37 de ani. Cum şi-a făcut averea şi cum l-a ajutat prietenia cu Putin

Roman Abramovich nu s-a născut într-o familie cu mulţi bani. Acesta a rămas orfan la vârsta de trei şi a fost crescut de rude în republica Korni, din nordul Rusiei.

După ce a petrecut o scurtă perioadă în armată, Abramovich a studiat pentru a deveni inginer şi a lucrat ca mecanic. În perioada perestroikăi, când a fost acordată liberalizarea economică pentru micile afaceri, Abramovich a avut un business în care vindea răţuşte din plastic din apartamentul său din Moscova. 

Abia după căderea comunismului, acesta a urcat pe scara socială şi a intrat în lumea petrolului şi produselor industriale. Concernul petrolier Sibneft, care i-a adus averea lui Abramovich, a fost o idee pe care acesta i-a sugerat-o mentorului său, Boris Berezovsky. Deja îmbogăţit după afacerile din sectorul auto, cu importante legături politice, Berezovsky a propus ideea lui Abramovich către preşedintele Boris Elţin. În schimbul profiturilor, Berezovsky urma să înfiinţeze şi să finanţeze o staţie TV, ORT, pentru a difuza propaganda pro-Elţîn. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel