Rolul vital al pielii în organism, prof dr Olga Simionescu explică

Scutaru Cristina / 27 ian 2020 / 15:40 Salveaza PDF Comentarii

Prof dr Olga Simionescu a explicat la emisiunea Academia de Sănătate că rolul pielii trece dincolo de protecția exterioară a organismului.

Prof Dr Olga Simionescu, șeful disciplinei Dermatologie la UMF Carol Davila și șeful Clinicii Dermatologie nr I din Spitalul Clinic Colentina, a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate a DC Medical despre importanța și rolul pielii în buna funcționare a corpului uman.

Despre piele se știe că este cel mai larg organ al corpului. "Cred că rolul esențial al pielii este acela de a proteja ADN-ul oricărei celule din oricare organ al corpului nostru. Deci, are un rol fundamental de protecție. M-aș referi la funcția de semnal a pielii, o funcție care ne arată foarte multe din alte posibile suferințe ale corpului", spune prof dr Olga Simionescu.

Aceasta amintește de un poet-medic care a observat că sunt foarte multe boli dermatologice și a încercat să le ierarhizeze, acum foarte mulți ani, într-un "arbore al suferințelor dermatologice". Le-a clasificat în leziuni dermatologice inflamatorii, de leziuni de tip neoplazic.

CITIȚI MAI MULT PE DC MEDICAL.

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29