Rodia este fructul recomandat pentru curele de slăbire. Cui nu îi este indicat consumul și de ce.
Rodia este un fruct foarte versatil, ce poate fi consumat ca atare sau în sucuri, iar dieteticienii o recomandă persoanelor care vor să piardă în greutate.
La fel ca toate celelalte fructe, rodia este o sursă de sănătate, ca urmare a aportului mare de vitamine, minerale și antioxidanți. Mai mult, rodia este bogată în fibre, elemente importante în procesul de slăbire, care ajută și tranzitul intestinal, dar și controlează nivelul de zahăr din sânge.
Potrivit dieteticienilor, rodia este cel mai bun fruct care poate fi consumat atunci când vă aflați în cura de slăbire.
Iată câteva motive pentru care ar trebui să introduceți acest fruct în dieta dvs, dar și la ce trebuie să fiți atenți înainte de al consuma, deoarece există și o categorie de persoane cărora le este contraindicată rodia.
Este un pachet de fibre
Așa cum am menționat deja, rodia este bogată în fibre, o singură cană de semințe de rodie conține 6 grame de fibre, iar dintre toate fructele, aici se află cea mai mare cantitate.
FOTO: Freepik
Are puține calorii
Cine se află la dietă își contorizează toate caloriile pe care le introduce în alimentație, iar vestea bună este că rodia are un conținut scăzut, având numai 120 de calorii pe porție.
Includerea în planul de masă a alimentelor cu volum mare, cu conținut caloric scăzut, este excelentă pentru pierderea în greutate, deoarece acestea vă pot îmbunătăți sațietatea și vă permit să mențineți un deficit caloric mai confortabil.
Promovează pierderea de grăsime
Rodia este cel mai bine cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante, dar cercetările sugerează că ar putea avea un impact pozitiv și asupra reducerii grăsimilor.
În timp ce o mare parte din cercetările disponibile se concentrează pe extractul de rodie, o sursă concentrată de fructe, se pare că există beneficii pentru pierderea de grăsime și prin consumul întregului fruct, notează EatThis.
Așa cum am menționat, rodia este unul dintre alimentele versatile, putând fi consumat ca atare sau în diferite combinații de sucuri de fructe, indicat este însă să nu consumați sucul prea des, deoarece astfel se reduce din cantitatea de fibre și crește numărul de calorii.
De asemenea, semințele de rodie pot fi consumate în combinații cu alte alimente, precum iaurtul cu cereale sau sub formă gustare.
Însă pe lângă beneficiile pe care le are pentru sănătate, rodia are și câteva contraindicații, date de capacitatea de a interacționa cu o serie de medicamente, cum ar fi cele pentru hipertensiune, scăderea colesterolului sau cele pentru subțierea sângelui.
Citește și: Cinci cele mai bune ceaiuri pentru sezonul rece
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu