Robu, trimis în judecată de DNA. Gorghiu: Se cunoaște clar că...

Nicolae Robu
Nicolae Robu

Senatorul PNL de Timiş Alina Gorghiu a declarat joi, la Timişoara, că îi acordă "suportul" primarului Nicolae Robu, trimis în judecată de procurorii DNA într-un dosar al retrocedărilor de locuinţe din perioada 1996 până în prezent, cunoscându-se faptul că "onestitatea este punctul forte al acestuia".

"Orice caz îl privesc la fel ca şi pe al domniei sale, sub prezumţia de nevinovăţie. Lucrurile se vor lămuri în instanţa de judecată acolo unde este locul oricărui proces să se desfăşoare. Dacă de la Bucureşti, lucrurile pot să pară într-un fel, de la Timişoara se cunoaşte clar că onestitatea este punctul forte al primarului Nicolae Robu", a afirmat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă.

Ea a spus că este un moment "greu" pentru primarul Timişoarei şi că, în calitatea de senator de Timiş pe care o are, consideră că e firesc să-i dea acestuia "suportul" său şi "credit" că "cele spuse de domnia sa sunt lucrurile corecte şi cele adevărate".

Alina Gorghiu a subliniat că statutul PNL nu prevede în acest moment niciun fel de sancţiune pentru astfel de situaţii.

"Îi ţin pumnii (primarului Nicolae Robu, n.r.) să aibă soluţia pe care ne-o dorim cu toţii în instanţa de judecată", a adăugat Gorghiu.

Ce a declarat Nicolae Robu

Primarul Nicolae Robu declarase, marţi, că nu are niciun motiv să demisioneze de la şefia PNL Timiş, subliniind, în legătură cu dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA, privind vânzarea a aproape 1.000 de locuinţe din fondul locativ de stat, că în mandatele sale s-au vândut două apartamente modeste, unor familii modeste.

"Nu o să-mi dau demisia, pentru că nu am niciun motiv să fac aşa ceva. Eu aduc plusuri PNL. (...) Câtă vreme sunt în această funcţie, eu am făcut numai servicii PNL. Dacă PNL consideră că, în situaţia creată, îi este mai bine fără mine, eu nu voi opune nici cea mai mică rezistenţă", a afirmat Robu.

El şi-a susţinut nevinovăţia în speţa din dosarul vânzării locuinţelor şi a comentat că i se pare incorect faptul că toată imaginea publică creată este că "primarii Robu şi Ciuhandu au vândut 1.000 de locuinţe", în timp ce în mandatul său au fost date doar două "magherniţe".

"Ce caut eu în toată povestea cu 1.000 de locuinţe şi cu pagubă de miliarde de euro? În instanţă sunt acuzat doar de cele două apartamente, dar mediatic, şi aşa a plecat din DNA (comunicatul, n.r.), sunt băgat în 1.000 de locuinţe", afirma edilul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel