ROBOR, raport desecretizat de Consiliul Concurenței. Gheorghe Piperea, întrebări-cheie

Roxana Neagu / 19 apr 2019 / 08:20 Salveaza PDF Comentarii

Raportul Consiliului Concurenței cu privire la ROBOR a fost desecretizat. Avocatul Gheorghe Piperea ridică întrebări importante. 

”A fost desecretizat raportul Consiliului Concurentei referitor la posibila manipulare a Robor din 2008. O sa il studiem, ca e pe site-ul institutiei. Dar:

(i) de ce a fost secret acest raport? daca, asa cum se arata in raport, au fost afectate peste 250 de mii de credite, nu era raportul o informatie de interes public? de ce a mintit cu nerusinare BNR ca (mult prea usor) manipulabilul Robor ca fluctuatiile acestuia din 2008 nu au putut afecta creditele populatiei, caci Robor ar fi fost, cica, introdus de-abia in 2010?

(ii) de ce a fost publicat raport la 11 ani distanta de la data faptelor anchetate, cand a trecut si mama sa de termen de prescriptie a sanctiunii contraventionale (posibil, 10% din cifra de afaceri a bancilor anchetate)?

(iii) de ce ancheta a fost inchisa in lipsa de probe, cand, de fapt, probele au fost refuzate de doua din zece banci anchetate? De ce nu li s-a retras celor doua banci licenta de operare pentru un asemenea afront si de ce refuzul de a da informatii si documente nu a fost considerat recunoastere a faptelor, asa cum se intampla in toate celelalte anchete si procese?

(iv) de ce principalul acuzat de atunci este vice-presedinte de partid si senator ocupat cu anuntarea tiribombelor economice zilnice si a apocalipselor de uz curent?” a scris, vineri dimineață, Gheorghe Piperea, pe Facebook, cu privire la desecretizarea raportului privind ROBOR. 

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23