ROBOR, indice. Veşti pentru români

ROBOR a urcat, vineri, pe piaţa interbancară la nivelul de 1,84% la trei luni, de la 1,82% joi, reiese din datele Băncii Naţionale a României (BNR).

Indicele ROBOR la trei luni a revenit la valoarea din luna noiembrie 2014. Astfel, pe data de 11 noiembrie 2014 indicele se situa la 1,84% pe an.

În ceea ce priveşte indicele la 6 luni, acesta a ajuns, vineri, la 1,99% pe an, de la 1,94% joi.

Conform datelor BNR, la începutul anului, ROBOR era la 0,87%. ROBOR va rămâne în următoarele trei luni în zona în care se află acum, dar va avea loc o scădere spre ianuarie, însă nu la nivelul de dinainte, a declarat joi Dorin Badea, director executiv Trezorerie şi Pieţe de Capital la Eximbank, potrivit Agerpres.

[citeste si]

"Două evenimente recente ne vor marca următoarele luni, finalul de an. S-a întâmplat o scurgere a lichidităţii excesive din piaţă, iar acum este un deficit de lichiditate pe care îl vom afla în mod concret la finalul lunii. Banii pot ieşi fie către Trezoreria Statului, prin taxe sau rambursări de obligaţiuni, fie către Banca Centrală prin operaţiuni pe piaţa valutară. Aici au apărut diverse zvonuri şi informaţii, inclusiv în presă, am văzut cursul foarte stabil din punct de vedere al mişcărilor în sus. Deci, avem un deficit de lichiditate, o schimbare de mediu, şi o creştere a dobânzii la facilitatea de depozit, respectiv o îngustare a canalului de dobânzi prin decizia de politică monetară. Aceste două lucruri, împreună, duc la modificarea ratei ROBOR în apropierea ratei de politică monetară", a spus Badea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel