ROBOR crescut. Tăriceanu: Slavă Domnului, nu am credite

Bancă
Bancă

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi că el nu are credite în lei, în contextul în care a fost întrebat de legătura dintre creşterea indicelui ROBOR şi faptul că Guvernul a încasat dividende de la companiile de stat.

"Eu personal, ca persoană fizică, Slavă Domnului, nu am credite. Slavă Domnului pentru că orice credit e o presiune, ai o datorie pe care trebuie să o plăteşti, dar vă spun că în viaţa mea ca întreprinzător am avut foarte multe nopţi de nesomn pentru că am gajat cu bunurile proprii ca întreprinzător creditele pe care le-a luat societatea mea şi nu e simplu să ştii că, dacă apare un accident, poţi să rămâi fără casă, fără nimic şi te trezeşti pornind de la zero. Empatizez cu cei care au credite şi îi înţeleg foarte bine", a afirmat Tăriceanu, la Senat, întrebat dacă are credite în lei.

Legat de afirmaţiile vehiculate în spaţiul public conform cărora creşterea ROBOR survine deciziei Guvernului de solicita dividende companiilor de stat, Tăriceanu a negat existenţa unei legături între cele două chestiuni.

[citeste si]

"Nu. Nu are nicio legătură chestiunea asta. (...) Am o experienţă economică ce îmi dă dreptul să afirm fără niciun fel de ezitare că orice acţionar, privat sau de stat, are dreptul să îşi încaseze dividendele. E un drept care nu poate să fie pus sub semnul întrebării. Dacă statul doreşte să îşi încaseze dividendele şi este criticat, atunci ar trebui să criticaţi şi companiile private care fac acelaşi lucru. Dacă nu criticăm companiile private pentru că nu avem dreptul, logic, că e o logică strâmbă, atunci vă spun că aceeaşi logică strâmbă funcţionează şi în cazul statului. Statul are dreptul să îşi încaseze dividendele ca orice alt acţionar", a explicat el, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel