Roberto Azevedo, șeful OMC: Războaiele comerciale vor distruge locurile de muncă

Roberto Azevedo, directorul general al Organizaţiei Mondială a Comerţului (OMC), a afirmat, la o reuniune a miniştrilor Comerţului de la Forumul Economic Mondial de la Davos, că lumea ar trebui să se ferească de crearea unei crize, pe fondul discuţiilor privind războaiele comerciale, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

"Am auzit tot felul de informaţii la Davos în legătură cu războaiele comerciale. Acestea vor distruge locurile de muncă, nu vor crea slujbe. Cu siguranţă trebuie să evităm să declanşăm o criză din cauza unor vorbe goale", a avertizat şeful WTO.

Comerţul a ajutat la scoaterea din sărăcie a unui miliard de oameni, dar încă mai sunt multe de făcut pentru a împărţi beneficiile, atât timp cât efectele pozitive ale comerţului nu au sens pentru cineva care şi-a pierdut locul de muncă", a afirmat Roberto Azevedo.

Acesta a adăugat: "În acelaşi timp, trebuie să recunoaştem că motorul principal al schimbării îl reprezintă tehnologia, inovaţia. Atacarea comerţului şi adăugarea unor bariere nu vor fi de ajutor".

Şeful OMC a anunţat că nu a avut un contact direct cu noua administraţie de la Washington şi este dificil de speculat care vor fi politicile sale comerciale.

"Va fi necesar să vedem dacă temerile SUA privind comerţul pot fi rezolvate prin instrumentele de care dispune Organizaţia Mondială a Comerţului", a arătat el.

La reuniunea miniştrilor Comerţului au participat reprezentanţi ai fostei administraţii de la Washington, ai Chinei, Rusiei şi Uniunii Europene.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel