ROBERT TURCESCU, OFIȚER ACOPERIT. Cristian Preda: Campania electorală e alimentată în continuare din exterior

ROBERT TURCESCU, OFIȚER ACOPERIT. Un lider PMP comentează pe pagina sa de Facebook în legătură cu "cazul Turcescu", după ce fostul jurnalist B1 TV a dezvăluit pe blogul personal că ar fi ofițer acoperit al unui serviciu secret.

ROBERT TURCESCU, OFIȚER ACOPERIT. Cristian Preda, europarlamentar și vicepreședinte al PMP, consideră că nu este întâmplător faptul că dezvăluirile lui Robert Turcescu au fost aruncate în spațiul public cu doar două zile înainte de termenul limită de depunere a candidaturilor la alegerile prezidențiale, atenționându-i pe "jurnaliștii neangajați partizan" că responsabilitatea lor în prezent este uriașă.

"Campania electorală e alimentată în continuare din exterior, nu de către candidați. Într-adevăr, după ce Traian Băsescu a sugerat că un prezidențiabil ar fi fost ofițer acoperit, aflăm, cu două zile înainte de data-limită pentru candidaturi, că ziaristul Robert Turcescu era în 2012, potrivit propriei mărturii, locotenent-colonel. E doar o întâmplare faptul că primul care l-a descris public pe Turcescu drept "colonel" era chiar candidatul bănuit de multă lume drept ținta declarațiilor lui Băsescu? Responsabilitatea jurnaliștilor liberi nu a fost niciodată mai mare decât azi. Spun asta, având în minte două lucruri: (1) presa liberă trebuie să înfățișeze fapte brute, dând la o parte zgura manipulărilor; (2) gazetarii veritabili, adică neangajați partizan, au obligația morală să le dea cuvântul în campanie acelor candidați care nu ne propun șarade stupide sau zvonuri securiste, ci idei politice autentice. Nu e ușor, dar nici imposibil!", a scris duminică noaptea Cristian Preda pe pagina sa de socializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel