Robert Negoiţă și Torsten Sevecke, unul dintre edilii Hamburgului, vor administrație nemțească în Sectorul 3

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, va primi, miercuri, 18 februarie, vizita lui Torsten Sevecke, administratorul unuia dintre cele şapte sectoare care compun oraşul Hamburg din Germania, respectiv sectorul numit Hamburg-Eimsbüttel, informează Antena 3.

Torsten Sevecke a mai fost şi în trecut în România, fiind principalul colaborator extern care lucrează cu Primăria Sectorului 3 în vederea desfăşurării unui amplu proiect de modernizare şi eficientizare administrativă. 

Întrebat de ce s-a oprit să sprijiniţi Primăria Sectorului 3 în efortul de reformă administrativă, oficialul german a declarat că: "Există mai multe motive pentru care am hotărât să fac acest lucru. În primul rând, pentru că am fost pur şi simplu abordat pentru acest proiect. Este un gest de mare curaj, ca primar, să doreşti să realizezi o reformă administrativă deoarece, din punct de vedere birocratic, lucrurile nu sunt deloc simple.

Citește și: RETROCEDARE cu ACTE FALSE a parcului IOR. ROBERT NEGOIȚĂ a anunțat DNA

Pe lângă complicaţiile birocratice, trebuie reformate mentalităţi, trebuie stabilizate o serie de valori foarte clare în sistemul de referinţă al funcţionarilor, trebuie regândite procese şi tipuri de relaţionare. Este un demers dificil şi mă văd nevoit să îl felicit pe primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, pentru curajul pe care l-a arătat în demararea acestui proiect. Am acceptat şi pentru că eu şi domnul primar Negoiţă suntem totuşi manageri ai unor unităţi administrative relativ similare şi m-am bucurat să pot împărtăşi experienţele mele în procesul de administraţie cu Domnia sa. Nu vă ascund că este benefic şi pentru noi să aducem o parte din mentalitatea germană în România", a declarat oficialul german pentru Antena 3.

De asemenea, Torsten Sevecke a mai declarat că este plăcut surprins de  parteneriatul pentru înfiinţarea unor clase cu predare în limba germană la Școala nr. 195. "Iniţiativa de a crea o astfel de şcoală a venit ca urmare a consultărilor comune dintre mine şi Robert Negoiţă. Hamburg este un oraş foarte efervescent din punct de vedere cultural, este o structură urbană cosmopolită, iar diversitatea etnică şi cea culturală sunt la tot pasul. Aşa cum vă imaginaţi, noi vedem acest lucru ca un plus şi ne-am dorit să-l împărtăşim cu elevii din Sectorul 3", a mai declarat oficialul german.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel