Urmărește emisiunea live


Robert Negoiţă, către Nicușor Dan: Primăria Generală blochează proiectele Sectorului 3 de fluidizare a traficului

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a spus marți că Primăria Generală blochează proiectele Sectorului 3 de fluidizare a traficului.

Prezent la o dezbatere iniţiată de către Primăria Generală, cu tema consolidării clădirilor cu risc seismic, Robert Negoiţă a menţionat că declaraţiile sale nu vizează clădirile de patrimoniu, care nu pot fi demolate.

'În opinia mea, eu fiind fix din domeniul acesta al construcţiilor, demersul de a consolida toate clădirile este un demers profund greşit, din mai multe puncte de vedere. Făcând excepţie de clădirile de patrimoniu, care, evident, nu e legal să le demolezi, eu cred că trebuie făcută o analiză cât se poate de clară şi cât se poate de responsabilă la ce se poate consolida util şi la ce clădiri se poate renunţă. Să consolidezi o clădire costă mult mai scump, durează mai mult şi iese mult mai prost decât o clădire nouă. Cele mai multe clădiri vechi sunt în zone foarte aglomerate şi cred că ne-ar prinde bine din punct de vedere urbanistic să mai aerisim anumite zone şi dacă ar dispărea anumite clădiri din zona centrală, eu cred că este un mare plus pentru oraş în sine. Şi să construim în zone unde se poate construi corect, modern, cu utilităţi care să nu depăşească nici capacitatea părţii de comunicare, nici capacitatea zonei de infrastructură', a spus Robert Negoiţă, în cadrul dezbaterii desfăşurate la sediul ARCUB.

'Haideţi să fim realişti. Discutăm de peste 10.000 de clădiri care ar necesita eventual o consolidare. (...) Să ne ducem puţin cu picioarele pe pământ şi să vedem, în ultimii 20 de ani, cam câte clădiri de genul aceasta au fost consolidate de Primăria Generală. Dacă aveţi cifra, ar fi foarte interesant să ne-o comunicaţi. Am încerca să facem, aşa, o proiecţie în cam câte mii de ani am termina acest demers de consolidare a clădirilor', a mai spus  Robert Negoiţă.

Propunere către Nicuşor Dan, prezent la dezbatere

'Felicitări pentru iniţiativă. E foarte bine că ne vedem, e foarte rău că ne vedem foarte rar. Şi e foarte rău că nu ne vedem pe alte teme care sunt absolut urgente şi absolut necesare pentru acest oraş. (...) O spun cu foarte mult regret: Primăria Generală blochează proiectele Sectorului 3 de fluidizare a traficului, ceea ce nu este în ideea în care să dezvoltăm acest oraş. (...) Toate studiile ne arată că oamenii sunt preocupaţi şi îngrijoraţi de problema traficului, care aduce la pachet şi problema poluării, pentru că principala sursă de poluare în acest oraş este blocarea traficului', a susţinut el.

Pe de altă parte, Negoiţă a 'taxat' faptul că Nicuşor Dan, care participase anterior la o întâlnire la Guvern, a întârziat la dezbaterea de la ARCUB. 'Bună ziua, domnul primar general! Sper că nu palmierii v-au încurcat să ajungeţi', i-a spus Negoiţă lui Nicuşor Dan, în momentul în care acesta a intrat în sală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel