EXCLUSIV  Robert Negoiță, avertisment dur: Scandalos. Cel mai mare eșec al guvernului

ROBERT NEGOIȚĂ, primarul  PSD al  Sectorului 3, se declară îngrijorat de absorbţia de către România a fondurilor europene, susținând că există riscul să închidem acest al treilea an din exercițiul actual financiar cu absorbție zero, ceea ce ar fi realmente scandalos, dar și cel mai mare eșec al Guvernului.

Bugetul Sectorului 3 este unul dintre cele mai mici bugete din țară pe cap de locuitor, iar jumătate din el se duce pe salarile profesorilor, utilitățile la școli și asistență socială care nu are nicio legătură cu managementul primăriei, a explicat Robert Negoiță la DC News Live. Cu toate acestea, cu multă muncă, Primăria Sectorului 3 a reușit să aducă bani europeni pentru diverse proiecte.

Întrebat ce se va întâmpla anul acesta cu absorbția fondurilor europene, având în vedere că, de când s-a instalat guvernul tenocrat, s-au absorbit zero lei, Robert Negoiță a lansat un semnal de alarmă: "Aici, într-adevăr am o preocupare, ca să nu zic îngrijorare. Și am comunicat cu reprezentanții Guvernului și încerc să-i conving și încercam să-i ajutăm ca la sfârșitul acestui an să nu fim în situația să fim cu absorbție zero, pentru că este al treilaea an de exercițiu financiar, practic se duce jumătate din perioada 2014-2020. Ar fi realmente scandalos și ar fi cel mai mare eșec al Guvernului României, indiferent cum ar fi el. În consecință, cred că e datoria dânșilor să-și facă treaba. E adevărat, încă nu avem ghidurile funcționale - încă nu lucrăm pe ele, nu că nu avem finanțare, nu că nu s-a aprobat nimic - nu se poate depune pentru nimic. La ora asta stăm cu proiectele. Nu avem unde le depune pentru că nu sunt pregătiți cei de la Guvern. Sper să-și revină, am văzut că a fost și schimbare la Ministerul Fondurilor Europene și suntem foarte atenți și foarte implicați la tot ce se întâmplă pe partea asta. Cineva îmi spunea de Varșovia, că si-au reabilitat toate blocurile cu fonduri europene. Noi nu suntem în stare să gestionăm banii aceștia", a declarat primarul al Sectorului 3.

Citește și: Robert Negoiță propune înlocuirea manualelor cu "tablete în folosință" de la Primărie

Pe de altă parte, Robert Negoiță își păstrează optimismul că situația privind absorbția banilor europeni se va îmbunătăți până la sfârștiul anului 2016.

"Nu am altă șansă decât să fiu optimist și să facem tot ce depinde de noi. Noi avem proiectele pregătite să le depunem, semnalăm de fiecare dată când avem ocazia, pe toate căile, celor de la Guvern că nu suntem în regulă și că avem acest risc enorm să închidem al treilea an din exercițiul actual financiar cu aborbție zero. Cred că le e jenă și dânșilor să vină să raporteze la sfârșit de an absorbție zero după trei ani. Sper să închidem acest an măcar cu 15-20-30% absorbție a fondurilor europene și hai să nu o mai lăsăm românește pe ultimul an "Lasă, că mai avem până în 2020". Un proiect îl estimezi poate că face 5 lei. În realitate, costă 3,5 lei. Îți rămâne 1,5 lei pe care poți să îi refolosești dacă că ai timp. (...).  Fă-mi primii ani maxim ce poți să faci și lasă ultimii doi ani pentru a folosi banii care-ți rămân", a subliniat Robert Negoiță.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel