EXCLUSIV  Robert Cazanciuc dezvăluie povestea începută acum 7 ani în cantina universității, cu Sorin Cîmpeanu. Coincidență la conferința DCNews: S-au întâmplat aici

 Robert Cazanciuc
Robert Cazanciuc

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a vorbit în cadrul conferinței organizate joi de către DC Media Group.

Fostul ministru al Justiției Robert Marius Cazanciuc și-a început discursul povestind o întâmplare petrecută alături de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

”Sunt nebănuite căile Domnului”

”O poveste începută acum 7 ani de zile în cantina acestei universități, când l-am rugat pe domnul Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației - eram și eu în Guvern la vremea respectivă - să aducă la un prânz pe câțiva foști miniștri ai Educației pentru a le valorifica experiența politică, în câteva idei, pentru strategii legate de învățământul românesc. A fost foarte bună întâlnirea, nu s-au întâmplat foarte multe lucruri, dar s-au întâmplat aici în cadrul acestei Conferințe. Sunt nebănuite căile Domnului care ne aduce după ani de zile din nou împreună aici cu dorința de a face ceva pentru această țară”, a declarat senatorul Robert Marius Cazanciuc, în cadrul conferinței organizate de DCMedia Group, ”Rolul învățământului superior românesc în Spațiul European al Învățământului Superior și Cercetării Știintifice”, în cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. 

”Așteptăm ca oricine altcineva să facă lucrurile”

”Sper ca după această întâlnire să se schimbe lucrurile. Un prieten bun îmi spunea că este dezamăgit că în societatea românească nu mai sunt dezbateri în ultimul timp, dezbateri de calitate în care ideile să vibreze și în care să genereze schimbare. Lumea este într-o formă de conformism, așteptăm ca oricine altcineva să facă lucrurile, iar oamenii nu mai au curaj și uneori le este și frică să își spună cuvântul. Ceea ce este foarte trist pentru o țară pentru care oamenii au murit pentru libertatea cuvântului. Dar cred că suntem în această realitate care de altfel trebuie analizată de ce am ajuns aici după 15-20 de ani de zbateri?”, a concluzionat Robert Marius Cazanciuc.

Citește și....

Sorin Cîmpeanu, avertisment: ”Va duce la griparea sistemului de învățământ”. Criza sanitară a generat o catastrofă educațională

Ministrul Cîmpeanu a vorbit despre lansarea, în perioada imediat următoare, în consultare publică a pachetului legislativ privind legile educației.

”Aceste legi, proiecte, doresc să fie prezentate cât mai rapid în Guvern, lăsate în consultare publică, pentru ca, apoi, să fie trimise în Parlament. Avem nevoie (de un pachet legislativ n.r.), cu atât mai mult cu cât, în mediul universitar, formăm cadre didactice pentru învățământul preuniversitar”, arată ministrul. Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel