Ridzi, membru PP-DD, candidează pentru Camera Deputaților

monica-iacob
monica-iacob

Fostul deputat PDL Monica Iacob Ridzi, s-a înscris, luni, în PP-DD Hunedoara, ea fiind desemnată să candideze din partea acestui partid pentru Camera Deputaţilor în același colegiu în care a candidat și la scrutinul din 2008, respectiv Colegiul 5 din Valea Jiului.

Preşedintele PP-DD Hunedoara, Haralambie Vochiţoiu, a declarat, luni, pentru Merdiafax, că Monica Iacob Ridzi a semnat adeziunea la PP-DD, aceasta fiind desemnată candidat pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 5, Petroşani-Petrila-Aninoasa.

"Prin alocarea Colegiului uninominal 5, am finalizat lista cu candidaturi pentru alegerile din decembrie. Faptul că Monica Iacob Ridzi candidează în Valea Jiului, în colegiul în care are şi domiciliul, demonstrează că noi, cei din PP-DD, venim în faţa electoratului cu oameni responsabili, cu experienţă în politică şi care cunosc problemele Văii Jiului. Principalul nostru scop este de a trimite oameni de-ai locului", a spus Vochiţoiu, care și el candidează pentru un post de senator al Văii Jiului.

Surse politice declarau, în 5 octombrie că Monica Iacob Ridzi, recent demisionară din PDL, negociază o candidatură din partea PP-DD la alegerile parlamentare, însă Dan Diaconescu, răspundea, o zi mai târziu, unei întrebări pe aceeași temă, că din ceea ce cunoaște, fostul ministru al Tineretului și Sportului ar vrea să participe la alegerile parlamentare sub sigla USL.

Monica Iacob Ridzi și-a anunțat demisia din PDL, în 19 septembrie, susținând că acesta a devenit "un partid al dublei măsuri".

În aceeaşi zi, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că Monica Iacob Ridzi nu mai putea candida pe listele partidului deoarece este trimisă în judecată şi nu mai respectă astfel criteriile Comisiei de etică ale alianţei de centru-dreapta.

Fost ministru al Tineretului și Sportului în perioada decembrie 2008 - iulie 2009, Monica Iacob Ridzi, alături de alte 11 persoane, a fost trimis în judecată, în mai 2011, într-un dosar legat de organizarea unor evenimente în cadrul Zilei Naţionale a Tineretului, ea fiind acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic, săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate, participaţie improprie la infracţiunea de a modifica, şterge sau deteriora date informatice, fără drept.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel