Rică Răducanu s-a înscris în UNPR

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a anunţat, duminică, pe Facebook, că un fost mare sportiv a decis să se înscrie în UNPR.

"Rică RĂDUCANU marea glorie a fotbalului românesc s-a înscris în UNPR. Este în interesul naţional, în această perioadă când parcă am uitat să preţuim oamenii mari care au făcut cinste României, să ne apreciem valorile naţionale. Rică RĂDUCANU este o valoare a tuturor românilor", a scris, duminică, pe Facebook, Neculai Onţanu, secretar general al UNPR.

Anunţul este însoţit de o fotografie cu Rică Răducanu, într-un restaurant cu specific românesc, cu adeziunea la UNPR în mână.

Rică Răducanu, o viață închinată fotbalului românesc

Necula "Rică" Răducan este unul dintre cei mai mari portari pe care fotbalul românesc i-a cunoscut în perioada 1972-1975, performanţele sale fiind recompensate cu două Cupe ale României. După zece campionate jucate pentru Rapid, echipa în care a debutat, a trecut la Sportul Studenţesc şi apoi la Steaua, în anul 1978, echipa cu care a cucerit a treia Cupă a României din cariera sa.

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, având la activ 329 de meciuri jucate în prima divizie, iar în echipa naţională 61 de selecţii. Este recunoscut ca personalitate a sportului românesc fiind considerat portarul care a dominat "viaţa fotbalistică" în perioada 1965 si 1978.

Fostul fotbalist a fost decorat, în martie 2008, de preşedintele Traian Băsescu cu "Meritul Sportiv" Clasa III, alături de Cornel Dinu şi Mircea Lucescu, reprezentanţi ai generaţiei care a participat la Campionatul Mondial din Mexic din 1970.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel