Rezultatele etapei finale a celei de-a XVI-a ediţii a „Cupei MAE”

S-au anunțat câștigătorii, din acest weekend, de la "Cupa MAE", unul dintre cele mai aşteptate evenimente de diplomaţie publică ale Ministerului Afacerilor Externe.

Cea de-a XVI-a ediţie a Cupei MAE a continuat în week-end-ul 9-10 iunie 2018, într-o atmosferă de fairplay şi bună dispoziţie, la finalul celor două zile fiind anunţaţi câştigătorii pentru celelalte competiţii care s-au desfăşurat în acest week-end: fotbal, tenis de câmp, tenis de masă, badminton, baschet şi şah.

Pe parcursul celor două zile, s-au desfăşurat la Clubul Diplomatic semifinalele şi finalele pentru majoritatea competiţiilor sportive înscrise în Cupa MAE.

La finalul unei competiţii strânse, finala de la tenis de câmp a fost câştigată de Mihai Harbic (MAE) la simplu, iar la dublu de echipa formată din Sorin Moise şi Mihai Harbic (MAE).

După etapele de calificare, la care au concurat 30 de participanţi, finala masculină la tenisul de masă a fost câştigată de Kim Hyon Song, de la Ambasada Republicii Populare Democrate Coreene. La feminin, locul I a fost adjudecat de Zhou Qinhghua, de la Ambasada Republicii Populare Chineze.

La dublu, finala de tenis de masă a fost câştigată de echipa Ambasadei Republicii Populare Democrate Coreene, formată din Kim Hyon Song şi Ri Su Dong.

La baschet s-a impus „International All Stars”, după o competiţie care a îmbinat sportivitatea şi buna dispoziţie. La şah, învingător a fost desemnat Dumitrache Şerban (România).

Finala feminină de badminton a fost câştigată de Olimpia Pârje (MAE), iar Zhou Chaohan, de la Ambasada Republicii Populare Chineze, s-a impus în proba masculină.

Ultima competiţie, cea mai disputată, a fost cea de fotbal, unde echipa MAE a câştigat detaşat în faţa echipei din Peru, cu scorul de 6 la 1, în faţa unui public entuziast.

Întrecerile au fost arbitrate de oficiali de la federaţiile române sportive specifice, care au fost alături la fiecare ediție a „Cupei MAE”, asigurand an de an buna desfăşurare a tuturor întrecerilor sportive. ”Play fair, play for all”, a fost deviza care a definit toate întrecerile sportive din cadrul Cupei MAE. Ediţia din acest an a beneficiat de sprijinul a doi parteneri tradiţionali ai Ministerului Afacerilor Externe: Primăria Municipiului Bucureşti şi Comitetul Olimpic Român.

Festivitatea de decernare a premiilor acordate pentru competițiile sportive desfășurate  în cea de-a XVI-a ediție a Cupei MAE va avea loc pe 12 iunie 2018.

 Informații suplimentare:

Unul dintre cele mai aşteptate evenimente de diplomaţie publică ale Ministerului Afacerilor Externe, „Cupa MAE”, s-a desfăşurat în perioada 2-10 iunie, la Clubul Diplomatic din București. La ediția din acest an s-au înscris peste 300 de diplomați din 27 de țări, care au concurat pe parcursul a două weekenduri consecutive, în cadrul a opt discipline sportive înscrise în competiție: fotbal, baschet, badminton, tenis de câmp, tenis de masă, şah, tur ciclist și golf.

Rezultatele complete, precum şi clasamentele tuturor competiţiilor, vor fi disponibile în curând pe site-ul MAE, la rubrica dedicată acestui eveniment: http://www.mae.ro/cupa-mae-2018

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel