Rezultatele anchetă SIPA. Chirieac: Ar putea fi o lovitură NĂPRAZNICĂ a lui Tudorel Toader. Am ÎNDOIELI

Tudorel Toader a anunțat că luni va transmite Ministerului Public rezultatele verificărilor privind deținerea de certificate Orniss de către persoanele care au vizitat arhiva SIPA. Analistul Bogdan Chirieac spune că ar putea lipsi consecințele, fiind o mare posibilitate ca faptele să fie prescrise. În caz contrar, spune Chirieac, ar putea fi o lovitură năpraznică dată de ministrul Justiției. 

"Chiar și în cazul în care nu au avut certificate Orniss și au intrat în arhivă, faptul s-a petrecut în 2005. Eu nu sunt jurist, dar cu siguranță fapta penală s-a prescris. Mai rămâne doar rușinea dacă vreți, dacă indivizii ăștia au rușine. Este o chestiune extrem de utilă, în opinia mea, acest demers al domnului ministru. Repet, nu sunt jurist dar eu cred că dacă ai intrat în arhivă fără Orniss, deoarece acest lucru a fost constatat peste 12 ani, îmi imaginez că fapta s-a prescris. Nu cred că este mai mare de 12 ani prescrierea acestei fapte. Nu vor exista niciun fel de consecințe în legătură cu acest aspect. Dacă ele totuși vor exista, îmi retrag afirmația și înseamnă că ministrul Tudorel Toader dă o lovitură năpraznică sistemului securist. Dar am îndoieli," a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3.

O altă veste este că Secretariatul General al Guvernului va transmite până miercuri propunerile pentru constituirea comisiei de inventariere a arhivei SIPA.

Reamintim că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a publicat la sfârșitul lunii mai lista cu persoanele care au vizitat arhiva SIPA. Pe această listă, printre alții, se află numele Laurei-Iulia Scântei, vicepreședinte al Senatului, Horia Georgescu, fost șef al ANI, dar și Marius Oprea. În 2006 nu apare înscrisă nicio intrare în arhiva SIPA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel