Rezultate vot DIASPORA: PSD a pierdut în Rusia, Coreea de Nord şi China

PSD a primit, duminică, la alegerile parlamentare, între 10 și 10,5% din voturile diasporei, conform rezultatelor provizorii oferite de Biroul Electoral Central. Partidul condus de Liviu Dragnea a câștigat în Siria, India, Israel, Palestina și Iordania, însă a pierdut în China și în Rusia, iar în Coreea de Nord nu a obținut niciun vot.

În străinătate, și-au exprimat dreptul la vot, duminică, 106.038 de români, iar USR şi PNL au obţinut peste 25% din voturi, atât la Camera Deputaților, cât și la Senat, scrie romaniatv.net.

PSD a obținut o victorie categorică în Afganistan, acolo unde sunt militari români dislocați: 138 de voturi pentru social-democrați, 121 - PNL si 89 pentru USR.

În Iordania, PSD a obținut 24 de voturi, fața de cele 21 ale liberalilor și 9 ale USR, iar în India PSD a câștigat cu doar 6 voturi, față de cele 4 ale PNL și 2 ale USR, în timp ce în Israel, PSD și-a adjudecat 96 de voturi, USR 79 și PNL 65. În Palestina, PSD a luat 5 voturi, față de 2 ale PNL și 2 ale USR, iar în Siria, social-democrații au obținut 7 voturi, USR 4, PNL 2.

În Rusia, PSD a pierdut, obținând doar 27 de voturi, față de cele 30 ale USR, iar în Coreea de Nord nu a obținut niciun vot, 4 mergând catre USR, 2 câtre PNL și 2 catre PRU. În China, PSD a obținut doar 26 de voturi, USR, 63, iar PNL 16. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel