Rezultate alegeri SUA: Leul și valutele din Europa de est s-au apreciat

Aversiunea preşedintelui ales Donald Trump faţă de acordurile comerciale cu vecinii din America Latină oferă un sprijin neaşteptat pieţelor de la Bucureşti la Praga, se arată într-o analiză realizată de Bloomberg. 

Monedele statelor din Europa de Est au avut miercuri o evoluţie peste aşteptări, în urma victoriei lui Trump, leul românesc s-a apreciat cu 2,4% faţă de dolar. Candidatul republican vrea să renunţe la acordurile cu Mexicul şi să aducă producătorii înapoi, în SUA. 

Aceste politici izolaţioniste nu reprezintă o ameninţare pentru Europa de Est, care depinde mai puţin de exporturile către cea mai mare economie mondială, ceea ce i-a determinat pe analiştii de la Rabobank, Nomura International Plc şi Raiffeisen Bank International AG să recomande cumpărarea valutelor din regiune. 

Franklin Templeton Investments susţine că Polonia este relativ protejată de efectele negative ale politicilor comerciale americane. 

Forintul maghiar s-a apreciat cu 1,8% faţă de dolar, iar zlotul polonez s-a apreciat şi el, în timp ce monedele din Mexic şi Africa de Sud au condus declinul de pe pieţele emergente. 

Europa Centrală şi de Est nu a fost până acum supusă criticilor. Vedem Ungaria ca pe o zonă de refugiu, a apreciat Daniel Bebesy, director în cadrul companiei de gestionare a activelor Budapest Alapkezelo Zrt, relatează Agerpres.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel