REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE: Cozmin Gușă, despre finalul de campanie Victor Ponta-Klaus Iohannis

Cozmin Gușă a analizat, la Realitatea TV, finalul campaniei electorale dinaintea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, precum și electoratul celor doi candidați rămași în cursa pentru Cotroceni: Victor Ponta și Klaus Iohannis.

În contextul în care cei doi candidați la Președinția României "nu prea au avut cu ce să se laude în țară", Cozmin Gușă semnalează cum au reușit aceștia să obțină sprijin din afară. Deoarece Victor Ponta s-a bucurat de vizita de susținere în România a premierului italian Matteo Renzi, iar Klaus Iohannis a primit din partea cancelarului Germaniei Angela Merkel o scrisoare de susținere, Gușă apreciază că "Finalul de campanie a fost între "Io sono italiano vero" şi "Ich bin ein berliner".

Votanții lui Ponta - disciplinați, electoratul lui Iohannis nu prea scuză greșelile

Cozmin Gușă a realizat și o scurtă analiză a susținătorilor celor doi candidați.

"Avem două feluri de electorat. Unul al lui Victor Ponta care este un electorat disciplinat, de partid, care scuză greşelile candidatului, nedorind să vadă doar elemente de suprafaţă. Ceea ce a fost un avantaj pentru Ponta. Greşelile pe care le-a făcut nu a minat acel electorat. Nu a reuşit să îi aducă de la nivelul nehotărâţilor. Electoratul domnului Iohannis este unul de dreapta, mult mai pretenţios care nu prea scuză greşelile. Aici staff-ul domnului Iohannis a greşit impardonabil. În faţa unui asemenea electorat, trebuie să dai dovadă de corectitudine, de promptitudine, de acele lucruri care l-ar caracteriza pe un neamţ. Iohannis mai avea un lucru de făcut. Ca să recupereze handicapul de 10 procente trebuia să forţeze aceste dezbateri, să fie mai multe, nu să se prezinte de-abia după ce am insistat. Ca să convingă un număr tot mai amre de nehotărâţi", a afirmat Guşă.

COTE PARIURI ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014. Procente Klaus Iohannis-Victor Ponta, după a doua dezbatere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel