Urmărește emisiunea live


REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Reacțiile liderilor PSD din teritoriu

PSD câștigă detașat alegerile parlamentare. După numărarea a jumătate din voturi, PSD a fost votat de 47% dintre alegătorii care și-au exercitat votul. 

Iată primele reacții ale liderilor din teritoriu: 

Vicepreşedintele PSD Gheorghe Şimon, care a candidat pe un loc eligibil pe lista din judeţul Maramureş la Camera Deputaţilor, a declarat, pentru Agerpres, că ”Rezultatele reale le vom afla în următoarele zile, însă cert e că PSD a câştigat alegerile parlamentare şi va trata cu toată atenţia acest vot al românilor (...) Ca atare, avem obligaţia şi mandatul din partea electoratului de a forma un Guvern, un Guvern împreună cu ALDE. Un Guvern care să pună în aplicare programul politic al PSD, (...)un Guvern care să asigure o dezvoltare economică durabilă, să avem o economie bazată atât pe export cât şi pe investiţii. Fără o economie competitivă, nu putem face faţă unor pieţe economice aflate într-o continuă schimbare”. 

Preşedintele PSD Argeş, senatorul Şerban Valeca, consideră că ”PSD a avut o campanie pozitivă, atât la nivel naţional, cât şi la nivel judeţean, iar oamenii au înţeles şi au ales să fie alături de noi. Mă bucur că românii au ales să dea un vot pozitiv, nu să voteze negativ, împotriva cuiva”. 

Preşedintele PSD Suceava, deputatul Ioan Stan, a declarat ”Suntem câştigători pentru că preşedintele partidului, seară de seară, a prezentat programul de guvernare, lumea a înţeles ce vrem să facem şi aveam şi cartea de vizită datorită guvernării anterioare. Am câştigat pentru că n-am fost demagogi, nu am fost belicoşi faţă de adversarii noştri. Era un scor normal având în vedere reacţia populaţiei la acele tenebroase declaraţii ale tehnocraţilor şi ale premierului Cioloş, inclusiv ale preşedintelui României, domnul Iohannis Klaus Werner”. 

Preşedintele organizaţiei PSD Tulcea, Horia Teodorescu, a subliniat: ”Este un vot istoric pentru PSD, este un vot care confirmă sondajele făcute în ultimul timp, un vot pentru guvernarea PSD din trei ani şi jumătate şi un vot care ne obligă enorm. Vom face Guvernul. Probabil că vom face o figură frumoasă şi în următorii patru ani. Sper într-un Guvern constructiv, să captăm atenţia guvernanţilor şi să continuăm ce ne-am propus. În judeţ, sunt multe lucruri de făcut, iar noi, cei din administraţie, avem nevoie de suportul guvernanţilor. Fără un sprijin deosebit din partea Guvernului, ar fi foarte greu să le concretizăm”. 

Horia Teodorescu a adăugat: ”Sper într-un rezultat foarte bun, un rezultat care să ateste munca PSD la nivelul judeţului Tulcea de-a lungul anilor, precum şi seriozitatea. Probabil că acest rezultat va fi şi o palmă dată adversarilor politici privind conduita din campania electorală. Oricare ar fi rezultatul, vreau să le mulţumesc tulcenilor pentru vot”. 

Preşedintele PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu, a declarat, pentru Agerpres, că ”Votul este unul istoric pentru PSD şi vreau să le mulţumesc tuturor vâlcenilor pentru că ne-au primit la porţile şi în casele lor şi îi asigur că toate demersurile noastre în viitorul Parlament şi în viitorul guvern vor fi făcute pentru ca judeţul Vâlcea să simtă o creştere economică şi vâlcenii să simtă în buzunarul lor rezultatele programului de guvernare”. 

Preşedintele PSD Sibiu, Ovidiu Sitterli, consideră că ”Dacă se confirmă rezultatul dat de exit-poll-uri este un rezultat foarte bun şi este un rezultat care ne obligă. Ne obligă să ducem la bun sfârşit programul nostru de guvernare care se va constitui în contractul social între noi şi alegători, pentru ca am primit încrederea alegătorilor pe ceea ce am propus în campania electorală”. 

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Galaţi, Florin Popa, a declarat, pentru Agerpres: ”La momentul de faţă, din ceea ce au prezentat televiziunile naţionale, PSD-ul este creditat cu un rezultat de peste 45% atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat. Asta înseamnă că este foarte posibil ca după ce se fac operaţiunile de redistribuire la nivelul judeţelor, PSD-ul să poată să aibă mandatele care să reprezinte peste 50% dintre mandate în cele două camere, deci, cu siguranţă nu va exista posibilitatea ca propunerea pe care o va face PSD-ul pentru primul ministru să fie refuzată. Alături de PSD, aliatul care a fost anunţat, ALDE, este creditat cu un scor care îi permite să intre în Parlament. Cu siguranţă viitorul Guvern al României va fi dat de PSD şi ALDE”. 

Rectorul Universităţii '1 Decembrie 1918' Alba Iulia, Daniel Breaz, primul pe lista la Senat a Partidului Social Democrat Alba, consideră că ”În urma acestor alegeri, PSD a obţinut un scor foarte bun. Ceea ce am văzut pe exit-poll-uri este un scor care poziţionează PSD în fruntea celorlalte partide. Este un lucru normal, deoarece suntem un partid aproape de oameni, un partid care întotdeauna a avut grijă de ceea ce înseamnă populaţia României. (...). Acest lucru mă face să cred că România este pe un drum bun, pe un făgaş normal. Oamenii ştiu ce îşi doresc. Ne obligă foarte mult scorul pe care l-am obţinut”.

La rândul său, liderul social-democraţilor din Alba, Ioan Dîrzu, primul pe lista la Camera Deputaţilor, a apreciat că "rezultatele bune" obţinute de PSD sunt "binemeritate, în urma eforturilor depuse de întregul partid la nivel naţional". Dîrzu a spus că se aşteaptă la "un scor bun" în Alba.

Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, candidat pe primul loc pentru Senat în judeţul Olt, a declarat duminică seara”: Vreau să mulţumesc tuturor cetăţenilor judeţului nostru pentru prezenţa mare la vot, asta înseamnă că e un interes major pentru cei care vor merge în Parlament. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în PSD, să mulţumesc tuturor colegilor pentru efortul depus, dar cred că bucuria le va atenua acest lucru. Este o onoare să fiu în Parlamentul României şi voi reprezenta interesele României şi ale judeţului Olt. Nu vom uita de unde am plecat şi nu vom uita ce am promis în campania electorală, pentru că ne-au făcut o mare onoare şi vom respecta cu sfinţenie acest contract cu cetăţenii judeţului nostru”. 

Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Hunedoara şi candidat la Camera Deputaţilor, Laurenţiu Nistor, a afirmat: ”Cred că mesajul pe care ni l-a transmis electoratul astăzi (duminică, n.r.) tuturor este că trebuie să guvernăm pentru România şi pentru români. (...) Pot să afirm, cu responsabilitatea care ne caracterizează, că vom fi loiali celor care ne-au trimis în Parlament şi ne vom zbate ca toate promisiunile făcute în programul de guvernare să fie realizate. Sunt convins că electoratul nu mai poate fi minţit”. 

Preşedintele PSD Braşov, Marius Dunca, a declarat duminică seara: ”Trebuie să continuăm proiectele începute între 2012-2015 şi să le ducem la bun sfârşit. Avem un program de guvernare foarte bun unde se vede că ne-am gândit la nevoile oamenilor şi la realitatea societăţii româneşti. Este datoria şi responsabilitatea noastră să nu dezamăgim. Sper să găsim o majoritate confortabilă, să ducem la bun sfârşit ce ne-am propus”. 

”Rezultatul consemnat în exit- poll-uri, unul chiar mai bun decât cel prin care eram creditaţi de sondajele din campania electorală, cred că este unul aşteptat având în vedere soluţiile propuse, prin programul de guvernare propus românilor de PSD în toate domeniile vieţii social-economice. Reflectă, în acelaşi timp, faptul că executivul premierului Cioloş şi PNL au guvernat contrar intereselor României” a afirmat Cosmin Necula, preşedintele organizaţiei PSD Bacău

Preşedintele PSD Mureş, Vasile Gliga, a declarat: ”Îmi doresc să contăm şi noi la nivel naţional în ceea ce se va stabili în următoarea guvernare. Prioritară acum este, în primul rând, stabilitatea şi mulţumirea majorităţii, întrucât e foarte greu, e cel mai greu lucru pentru un Guvern, pentru un Parlament, ca acum, în prag de sărbători, să dăm mulţumire majorităţii celor care au votat”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel