Rezultate alegeri parțiale Craiova 2017

Locuitorii municipiului Craiova au decis cine va fi noul primar după plecarea Olguței Vasilescu în Guvern. 

UPDATE 2: Mihai Genoiu, candidatul PSD la funcţia de primar al Craiovei la alegerile locale parţiale de duminică, a câştigat scrutinul cu un scor de 42,79%, fiind votat de 19.798 de alegători, potrivit rezultatelor finale centralizate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Dolj. 

UPDATE: Candidatul social-democrat Mihai Genoiu a câştigat funcţia de primar al Craiovei, cu un procent de 42,80% din voturile valabil exprimate, potrivit numărătorii paralele efectuate de PSD Dolj. 

Conform sursei citate, pe locul al doilea s-a clasat candidatul PNL, senatorul Mario Ovidiu Oprea, cu un procent de 16,24%. Candidatul independent Lucian Săuleanu, decanul Baroului Dolj, a obţinut 12,98% din voturi, clasându-se pe locul al treilea, candidatul ALDE, Anişoara Stănculescu, a obţinut 12,05%, iar cel al USR, deputatul Adrian Prisnel, 11,63%. 

EXIT POLL Craiova: Conform sondajelor exit poll, Mihai Genoiu ar fi obținut fotoliul de primar al Craiovei, cu 44 % din numărul de voturi. Prezența la urne a fost însă una foarte slabă, de aproximativ 20 %. 

-Știrea inițială-

REZULTATE ALEGERI PRIMĂRIA CRAIOVA: Pentru fotoliul de primar se luptă următorii candidați: Anişoara Stănculescu (ALDE), Mihai Genoiu (PSD), Mario Ovidiu Oprea (PNL), Dumitru Călina (PMP), Adrian Prisnel (USR), Sorin Preda-Nica (PNR), Lucian-Bernd Săuleanu - candidat independent şi Emil Mladin - candidat independent. 

ALEGERI PARȚIALE CRAIOVA: Funcţia de primar al Craiovei a rămas vacantă după ce Lia Olguţa Vasilescu a demisionat în urma obţinerii unui mandat de deputat şi a numirii în funcţia de ministru al Muncii în Guvernul Grindeanu, relatează Agerpres.

Depunerea candidaturilor pentru funcția de primar a avut loc în perioada 16 — 22 mai. 

Conform Legii 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, dreptul de vot se exercită numai în comuna, orașul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul își are domiciliul sau reședința, după caz.

Alegătorii pot vota numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea și unde sunt înscriși în lista electorală permanentă sau în copia de pe lista electorală complementară.

Rezultatul alegerilor din Craiova va fi disponibil pe www.dcnews.ro. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel