EXCLUSIV  Rezultate alegeri Clotilde Armand vs. Daniel Tudorache. Ciuvică: Chestiune fără precedent în anii de democraţie post-revoluţionară

Arhiva foto
Arhiva foto

Bogdan Chirieac şi Mugur Ciuvică au discutat despre ceea ce se va întâmpla la Sectorul 1, dacă după renumărarea voturilor se va constata că, de fapt, Daniel Tudorache a primit cele mai multe voturi şi nu Clotilde Armand. 

Bogdan Chirieac a atras atenţia asupra faptului că se dau semnale cum că nu ar mai conta rezultatul renumărării voturilor de la Sectorul 1 de către poliţie, devreme ce deja BEC a spus că Clotilde Armand este primar. 

"E clar că asta este linia lor de acţiune în cazul în care, în urma renumărării voturilor în dosarul acela penal, se va constata că sunt mai multe voturi la Tudorache decât la Clotilde. Aproape sigur aceasta va fi reacţia lor şi asta cred că se bazează şi pe anumite lacune – poate nu sunt chiar lacune, că fiind o chestie de bun simţ nici nu s-a gândit nimeni să precizeze în lege – dar să spunem că sunt nişte lacune legislative şi pe aceste lacune se bazează reacţia lor pe care aţi prezentat-o aici.

Nu ştiu ce o să se întâmple. Dacă numărătoarea va arăta un alt rezultat, lucrurile oricum o iau cumva razna. Îi va fi greu, cu sau fără lacune legislative, doamnei respective să rămână primar. Însă va fi mai mult o discuţie cumva politică, dacă juridic va fi greu de scos acolo. Înţeleg că va trebui să încerce cineva să facă o altă acţiune în justiţie prin care să se ceară revocarea mandatului.

Ce e clar e că, politic, va fi o chestiune cam fără precedent în anii de democraţie post-revoluţionară şi va depinde mult de modul în care vor reacţiona actorii politici. (…) Şi atunci va depinde mult şi de reacţia în special a celor de la PSD.

Dacă ei nu vor avea nicio reacţie, ceilalţi se vor acoperi cu lacunele legislative - pare ciudată exprimarea, dar chiar aşa va fi -  şi va rămâne aşa", a explicat Mugur Ciuvică.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel