Rezultate alegeri 2016. Nume sonore care au ratat intrarea în Parlament

Politicieni importanți, dintre care unii cu stagii vechi în fotoliile din Palatul Parlamentului, au ratat intrarea în noul Parlament în urma alegerilor din 11 decembrie. 

PNL

Teodor Atanasiu - fostul ministru a avut doua mandate de parlamentar: deputat intre 2008-2012 si senator intre 2012-2106; a deschis lista la Buzau, desi a fost parlamentar de Alba, dar a pierdut la redistribuire in fata PMP

Anca Boagiu - fostul ministru al Transporturilor a candidat la Maramures pe pozitia a doua, in spatele Vioricai Chereches, desi a avut doua mandate de senator de Bucuresti. Nu a reusit sa prinda un loc de parlamentar, potrivit hotnews.ro.

Sulfina Barbu - nu a fost pusa pe lista de la Bucuresti pe un loc eligibil; abia pe pozitia a sasea, nu a reusit sa devina deputat (PNL are doar 3 deputati la Bucuresti).

Mircea Dolha - a candidat tot la Maramures, nu a prins mandatul de senator, desi a fost primul pe lista.

Tudor Barbu - in 2012 a castigat din partea PP-DD, a trecut apoi la PNL; a candidat pentru un nou mandat la Gorj, primul pe lista, dar fara succes.

Lucia Varga - fost ministru al Padurilor si Apelor nu a fost pusa pe liste la organizatia sa, Bihor, avand un conflict cu Ilie Bolojan; a candidat astfel la Constanta, unde nu a avut succes;

[citeste si]

ALDE

Daniel Chițoiu - fostul ministru al Economiei, pentru care DNA a cerut incuviintarea urmaririi penale in 2014, nu a reusit sa isi innoiasca mandatul de deputat si deci imunitatea parlamentara. A candidat in Neamt, unde ALDE nu a castigat niciun mandat.

Cristiana Anghel -  "invatatoarea grevista",  a candidat la Caras-Severin, insa aici ALDE nu a obtinut niciun mandat.

Ion Ariton - fostul ministru al Economiei a candidat la Sibiu, dar ALDE nu a obtinut nici aici niciun loc de parlamentar.

Liliana Minca - fosta șefă a Loteriei Naționale, dupa ce a trecut pe la PPDD si UNPR, a candidat pentru ALDE, dar nu a reusit sa redevina deputat la Botoșani.

Tudor Pendiuc - fostul primar al municipiului Pitesti, trimis in judecata, nu a reusit sa devina deputat. A candidat la Arges.

PMP

Cristian Diaconescu, fost ministru al Justiției în Guvernul Adrian Năstase și de trei ori ministru de Externe, a ratat intrarea în Senat, acesta candidând pe listele din Argeș. 

Independenți

Remus Cernea - a intrat in parlament din partea USL, dar ca independent nu a reusit inca un mandat.

Elena Udrea - isi pierde astfel imunitatea parlamentara.

Toader Paleologu - exclus din PNL, a candidat independent dar nu a reusit sa obtina voturile necesare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel