Rezultat alegeri Craiova. Mihai Genoiu și Olguța Vasilescu, declarații comune

Lia Olguţa Vasilescu
Lia Olguţa Vasilescu

Candidatul PSD la funcţia de primar al Craiovei, Mihai Genoiu, care potrivit numărătorii paralele a social-democraţilor a câştigat alegerile, a declarat că va fi primarul tuturor craiovenilor, iar campania electorală a fost o ''încercare interesantă'' pentru el, întrucât a fost pentru prima dată în această postură. 

"Această campanie electorală a fost o încercare interesantă pentru mine pentru că a fost prima dată când am participat la alegeri în calitate de candidat pentru primar, iar munca a fost foarte susţinută. Mulţumesc familiei pentru răbdare, înţelegere şi susţinere, mulţumesc prietenilor care mi-au fost alături, mulţumesc marii familii PSD pentru felul în care a luptat pentru victorie. Mulţumesc craiovenilor pentru încrederea acordată. Voi fi primarul tuturor craiovenilor, şi al celor care m-au votat şi al celor care nu m-au votat, pentru că, aşa cum am promis, nu voi face altceva decât să mă dedic întru totul proiectelor şi întregii activităţi de primar", a spus Genoiu după anunţarea rezultatului numărătorii paralele a PSD. 

La rândul său, preşedintele PSD Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a afirmat că pentru aceste alegeri s-a dus o campanie 'atipică'. "A fost o campanie atipică. Au fost numai două săptămâni, o minivacanţă şi Zilele Craiovei, când noi am preferat să nu turăm motoarele şi să-i lăsăm pe craioveni să se bucure de sărbătoare. Cred că am fost singurul partid care nu ne-am dus să împărţim pliante oamenilor în acea perioadă. În aceste condiţii putem spune că am obţinut un rezultat bun. Îl felicit pe Mihai Genoiu şi îi urez succes la primărie", a afirmat Vasilescu. 

Fost primar al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a mai spus că lui Genoiu "îi va fi foarte uşor", pentru că PSD deţine majoritate de două treimi în consiliul local şi parteneriatul de tradiţie cu CJ Dolj, ceea ce înseamnă că "nu vor fi probleme în continuarea proiectelor'. 

Potrivit numărătorii paralele efectuate de PSD Dolj, candidatul social-democrat, Mihai Genoiu, a câştigat funcţia de primar al Craiovei cu un procent de 42,80% din voturile valabil exprimate. Conform sursei citate, pe locul al doilea s-a clasat candidatul PNL, senatorul Mario Ovidiu Oprea, cu un procent de 16,24%. Candidatul independent Lucian Săuleanu, decanul Baroului Dolj, a obţinut 12,98% din voturi, clasându-se pe locul al treilea, candidatul ALDE, Anişoara Stănculescu, a obţinut 12,05%, iar candidatul USR, deputatul Adrian Prisnel, a obţinut 11,63%, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel