Rezoluție stat de drept România. Dan Nica: Se pregătește o lovitură

Dan Nica, liderul delegației PSD din Parlamentul European, trage un semnal de alarmă cu privire la conținutul rezoluției pe tema statului de drept din România. 

"Dreapta populistă pregătește o nouă lovitură împotriva României în Parlamentul European! Ea vine sub forma unui document eminamente politic, al cărui singur rol este devierea atenției de la situația din Ungaria și Polonia - țări conduse de populiști care fac parte din aceeași familie politică cu cei care promovează această rezoluție. Rezoluția pleacă de la premise false, unele de-a dreptul mincinoase ori profund tendențioase, pentru a emite recomandări care pur și simplu sfidează sau ignoră realitățile de fapt din România. Și nici nu e de mirare că lucrurile stau așa, de vreme ce Monica Macovei se numără printre ce 7 raportori", arată Nica.

Liderul delegației PSD din Parlamentul European atrage atenția că această rezoluție este un act care discreditează instituția Parlamentului European și alimentează mișcările eurosceptice privind Uniunea Europeană.

"Să fie foarte clar! Europarlamentarii PSD nu vor permite ca România să devină moneda de schimb a populiștilor! Este foarte grav că autorii nu conștientizează că, prin astfel de documente, care atacă inutil, tendențios și partizan România, majoritatea de dreapta din Parlamentul European alimentează suspiciunile și neîncrederea cu privire la proiectul european", mai arată Dan Nica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel