EXCLUSIV  Rezoluție România. Weber reclamă un interes ascuns: Este clar

Renate Weber
Renate Weber

Renate Weber a declarat, pentru DC News, că rezoluția privind statul de drept din România ar fi avut în spate și un interes. 

Renate Weber susține că rezoluția privind statul de drept din România, care a fost adoptată astăzi în Parlamentul European, are un scop ascuns pentru Uniunea Europeană.

"Este o rezoluție despre care ei înșiși au spus că este politică, de fapt este doar politicianistă în sensul în care este superficială, se bazează numai pe jumătăți de adevăruri care au fost prinse în rezoluție, ignorând complet o situație foarte gravă care a avut loc în sistemul de justiție din România, aubuzurile care s-au comis și de care aflăm în fiecare zi. Pe de altă parte, este clar că a existat și un inters din partea unora, inclusiv a Comisiei Europene de a ascunde adevărul pentru că însuși Comisia Europeană este responsabilă pentru că în timp ce noi aveam acest Mecanism de Cooperare și Verificare, în România s-au putut produce astfel de abuzuri. Ori rezoluția de azi vine să îi spele de păcate pe cei din Comisia Europeană, dar și pe cei din acele state membre care, prin ambasadorii lor, criticau numai acele aspecte din viața politică și din justiția din România care le convenea", a declarat Renate Weber.

"Acest paragraf a dispărut"

"Este o rezoluție profund partinică, profund nedreaptă. Pot să vă spun că inițial în textul rezoluției, în textul aprobat de toți, exista un paragraf în care se vorbea despre lipsa de legitimitate a protocoalelor secrete. Ei bine, nu știu cum, la negocieri, acest paragraf a dispărut. S-a reîncercat introducerea unui amendament care să conțină exact aceeași propoziție, dar a căzut la un vot", a declarat europarlamentarul pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel