EXCLUSIV  REZOLUŢIE. PSD denunţă statul paralel. Cifrele care arată ce cred românii

Comitetul Executiv Național al Partidului Social Democrat a adoptat, vineri, la Băile Herculane, o rezoluție prin care a denunțat "statul paralel și ilegitim, care încearcă să preia controlul asupra puterii politice".

DC News a întrebat cititorii site-ului dacă au dreptate social-democrații, mai exact: există sau nu stat paralel.

În urma voturilor, s-a constatat că mai mult de jumătate dintre persoanele care au participat consideră că există stat paralel. „Da, au dreptate. Există stat paralel" sunt de părere 69,76% (9361 de persoane). La polul opus, doar 30,24% (4058 de persoane) consideră că „nu, nu au dreptate. Nu există stat paralel".

(w670)

Potrivit rezoluției, PSD constată existența mai multor vulnerabilități ale statului de drept, care sunt speculate de exponenții "statului paralel și ilegitim", cu scopul de a controla discreționar puterea politică sau puterea judecătorească. De asemenea, rezultă că folosește resursele financiare publice și instrumentele specifice autorității de stat pentru a-i intimida, șantaja sau a-i înlătura pe decidenții politici care susțin sau promovează modificările legislative menite să readucă puterile statului în matca lor constituțională, în acord cu principiile democratice și cu drepturile și libertățile fundamentale ale omului", potrivit documentului adoptat de conducerea PSD.

Pieleanu a găsit greșeala

În acest context, merită reamintit că sociologul Marius Pieleanu a sesizat o greșeală în ceea ce privește rezoluția adoptată. Aceasta este greșită în sensul că "statul paralel și ilegitim" reprezintă o tautologie, adică o eroare care constă în repetarea inutilă a aceleiași idei, formulată cu alte cuvinte, a explicat profesorul, în exclusivitate, pentru DC News. Despre acest subiect, puteţi citi mai multe AICI.

[citeste si]

Alina Gorghiu, reacţie  

Alina Gorghiu a reacționat cu privire la existența unui stat paralel. „Tot ce nu ascultă de PSD, e stat paralel! Este foarte posibil ca până şi legile economice să comploteze împotriva lor, căci nu se supun politicilor fiscale aberante. Tot în aceeaşi cheie, putem gândi că şi instituţile europene fac parte din statul paralel. Asta pentru că nu scrie în raportul MCV exact ce vrea PSD.

Tot aşa putem gândi şi cu americanii pentru că susţin egalitatea în faţa legii şi lupta împotriva corupţiei. Deci, toţi cei care nu cred în minciunile şi manipularile PSD sunt stat paralel. (...) Victimizarea PSD este un pic cam prea penibilă", a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel