Rezoluție împotriva României. Băsescu: Nu-i înțeleg pe agitați

Darius Muresan / 15 noi 2018 / 22:20 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Traian Băsescu a comentat rezoluția pe care Parlamentul European a adoptat-o împotriva României.

„Spre deosebire de analiza pe care o are toată presa, toți politicienii, ”nenorocire”, ”dezastru”, eu o văd foarte echilibrată. E un document politic echilibrat care nu obligă la nimic, încearcă să facă o poză a situației din România, în primul rând, datorită nouă. Noi am tensionat lucrurile atât de mult și le-am exportat în afara României, începând de la președinte până la europarlamentari și Dăncilă, Dragnea, Tăriceanu, încât PE a fost nevoit să aibă o poziție, dar ea e echilibrată”, a declarat fostul președinte într-un interviu la România TV.

Acesta a oferit și exemple din rezoluție.

„Nu-i înțeleg pe agitați. Rezoluția începe cu punctul 1: ”PE subliniază că este de importanță fundamentală să se asigure respectarea deplină a valorilor europene comune, enumerate în articolul 2 din Tratatul Uniunii Europene”. Ce e rău în asta? Adică UE se întemeiază pe valorile respectării demnității umane, a libertății, democrației, egalității, statului de drept și respectarea drepturilor omului inclusiv a minorităților. Adică România trebuie să respecte aceste valori”.

Traian Băsescu a mai oferit câteva exemple asemănătoare din rezoluție. El a declarat că problema se ridică când vine vorba despre ”cooperarea prevăzută în tratat” și cerem ca UE să nu mai intervină că suntem suverani, dar „uităm că în momentul în care România a semnat Tratatul a renunțat la o parte importantă din suveranitatea ei”. Fostul președinte a subliniat faptul că aderarea s-a făcut cu acordul populației.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27