EXCLUSIV  Rezoluție adoptată. Norica Nicolai: De neconceput! Mi-e clar, sunt interese- legătură cu BREXIT

Norica Nicolai
Norica Nicolai

Rezoluția privitoare la statul de drept din România a fost adoptată în Parlamentul European cu 473 voturi pentru, 151 împotrivă și 40 de abțineri. Tot ceea ce a însemnat amendamente pe protocoale secrete a fost respins.

Legat de acest vot din Parlamentul European, DCNews a primit un punct de vedere de la europarlamentarul ALDE Norica Nicolai:

”Din punctul meu de vedere este un exemplu de ipocrizie, de dublu standard și de încercarea de a impune hegemonia unor grupuri politice în beneficiul partizan politic și nu în beneficiul Uniunii Europene. Să ignori existența protocoalelor secrete, pe care probabil nu ai cunoscut-o și atunci nu știu cum ai monitorizat România, sau dacă ai cunoscut-o și ai tolerat-o înseamnă că ai acționat permanent împotriva standardelor de justiție europene și împotriva drepturilor omului pentru a se constitui argumente care să ducă în final la reducerea fondurilor europene și la limitarea României și a altor state din estul Uniunii Europene, Polonia și Ungaria, la fonduri europene și la a încerca să le impui o nouă abordare mi se pare de neconceput pentru Uniune Europeană care se pretinde democratică, respectând diversitatea pentru că așa a fost construită. Categoric am votat împotrivă și ma bucur că peste 180 de colegi din Parlamentul European au avut același sentiment și au votat împotrivă”, a declarat Norica Nicolai.

Tot ea ne-a explicat ce a însemnat faptul că s-a forțat votul pe această rezoluție cu doar 2 luni înainte de preluarea președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene de către România:

Probabil că sunt anumite interese și mi-e clar că vor fi în perioada președinției românești! BREXIT-ul este unul dintre ele pentru că în momentul de față negocierile sunt într-un impas iar dacă nu am avea un acord ar fi un eșec dramatic al Comisiei Europene, prin Michel Barnier, și al Parlamentului, prin Guy Verhofstadt. Consecințele unei lipse de acord sunt imprevizibile și clar imputabile și Uniunii Europene și cred că România și alte state din Est trebuie puse cumva (de către PE) într-o poziție din care să nu reacționeze”, ne-a mai declarat europarlamentarul Norica Nicolai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel