Rezervele de valută BNR, în scădere importantă

Banca Națională a României
Banca Națională a României

 Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României (BNR) se situau la nivelul de 33,320 miliarde euro, la 30 septembrie, în scădere cu 4,67%, comparativ cu nivelul de la finalul lunii precedente.

În cursul lunii au avut loc intrări de 965 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene şi altele. De asemenea, au fost ieşiri de 2,6 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele. 

'Plăţile de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută au însumat circa 1,385 miliarde euro, din care rambursări de capital şi dobândă aferente împrumutului luat de Ministerul Finanţelor Publice de la Comisia Europeană în anul 2009, de 1,177 miliarde euro. Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,639 miliarde euro', informează BNR. 

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 septembrie 2017 au fost de peste 36,959 miliarde euro, faţă de 38,62 miliarde euro la 31 august 2017. 

Plăţile scadente în luna octombrie 2017 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 263 milioane euro, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel