Culisele vizitei lui Rex Tillerson la București. Chirieac: Ipostază rară. Semnal foarte puternic

Rex Tillerson
Rex Tillerson

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit, luni, la Antena 3, despre culisele vizitei Rex Tillerson, șeful Departamentului de Stat, în România. Amintim că DCNews este site-ul de știri care a transmis informația în exclusivitate. 

Astăzi, la Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat: ”Între ministrul român de Externe și cel american nu s-a discutat despre situația achiziției de rachete Patriot. Rex Tilleson nu a pus pe tapet această problemă. Am văzut că la întrevedere a participat și Excelența Sa ambasadorul Hans Klemm. Am înțeles de la un portar de la aeroport că, la un moment dat, Rex Tillerson și Teodor Meleșcanu au avut și un tête-à-tête. Totuși, ministrul american de Externe când vine și mai și înnoptează e, din punct de vedere diplomatic, un semnal foarte puternic. 

Al doilea canal de comunicare

În iunie, în Rose Garden, președintele Trump a stabilit un canal direct de comunicare cu președintele Klaus Iohannis. Eu am înțeles că vizita lui Rex Tillerson la București, peste noapte, fără legătură cu Patriot, deschide al doilea canal de comunicare prin intermediul lui Teodor Meleșcanu, un vechi al diplomației. L-ați văzut într-una din rarele ipostaze pe Rex Tillerson zâmbind, râzând aproape, ceea ce dânsul înțeleg că nu face de când era președinte general al Exxon. 

[citeste si]

A treia chestiune o leg de un interviu pe care ni l-a acordat Liviu Dragnea acum aproximativ o lună la DCNews în care dânsul a spus că dl Iohannis promite vizavi de înarmare și Guvernul și partidul de guvernământ trebuie să plătească. Eu văd aici deschiderea unui al treilea canal de comunicare. (...) Eu înțeleg că ar trebui să se discute și cu premierul Tudose și cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, fiindcă chestiunea asta absolut necesară cu întărirea capacității de apărare, cu 2% din buget, incontestabilă, nu există niciun partid din România care s-o conteste, pentru a deveni funcțională, trebuie să discuți și cu cei pe care-i acuzi din toate pozițiile.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel