Urmărește emisiunea live


Revoluție în PSD. Ce va cuprinde Codul de conduită

Liviu Dragnea le-a propus social-democraţilor adoptarea în interiorul partidului a unui Cod de conduită în care să fie cuprinse şi criteriile de integritate.

"Nu vom putea recâştiga încrederea oamenilor dacă nu vom înlătura stigmatul corupţiei. Am votat în primăvară nişte criterii de integritate care sunt foarte bune. Ar putea fi şi foarte eficiente, dacă ar fi aplicate. Şi vă spun asta cu inima strânsă, conştient de faptul că aplicarea lor îi poate dezamăgi sau îi poate nedreptăţi pe unii dintre noi, dar, pe de altă parte, vă spun cu inima deschisă că aplicarea lor este singura soluţie pentru a începe să recâştigăm încrederea oamenilor.

În viziunea mea, criteriile de integritate au rolul să prevină, şi nu să pedepsească. Acele criterii nu sunt incluse în statutul partidului acum. Vreau să fiţi de acord să realizăm un Cod de conduită care să cuprindă mai mult decât acele criterii şi pe care să îl supunem unei dezbateri serioase în partid în luna care urmează, apoi să-l adoptăm definitiv şi să-l aplicăm fără excepţie", a spus Dragnea la Congresul extraordinar al PSD.

El a adăugat că partidul trebuie să dea mai multă putere celor 450.000 de membri care şi-au votat duminica trecută noul preşedinte.

"În acest sens, vă propun ca şi preşedinţii de organizaţii judeţene să fie aleşi prin votul tuturor membrilor din acest judeţ, pentru că partidul este al tuturor, nu doar al celor care au funcţii de conducere", a mai zis Liviu Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel