EXCLUSIV  Revoltă în Chitilei. Pieleanu: Am făcut memoriu. Chirieac: Se ignoră total

Marius Pieleanu
Marius Pieleanu

Marius Pieleanu spune că în cartierul din Șoseaua Chitilei este pe care să izbucnească o revoltă. Bogdan Chirieac a transmis la rândul său un mesaj în privința haosului care a dus la nemulțumirea profundă a oamenilor. 

Marius Pieleanu semnalează că în Cartierul din Șoseaua Chitilei a început o campanie agresivă de construcție a unor blocuri de P+4+mansardă care nu au nici o legătură cu compoziția arhitecturală a zonei. Pieleanu, alături de alți peste 130 de semnatari ai unui memoriu adresat tuturor instituțiilor statului solicită schimbarea legii și blocarea emiterii de noi autorizații până la modificarea textului legislativ.

(w670)

"În ultima vreme ne-am pomenit cu autorizări ale unor blocuri care sigur, au autorizații acordate în condițiile legii, dar legea ca atare nu are nici o legătură cu dimensiunea arhitecturală a zonei. Toți locuitorii zonei, inclusiv eu, am făcut un memoriu semnat de peste 130 de familii, pe care l-am trimis Primăriei Generale a Capitalei, Primăriei Sectorului 1, Inspectoratului de Stat în Construcții, inclusiv Uniunii Salvați România Sector 1. Nu am primit decât răspunsuri foarte vagi sau uneori chiar nici un răspuns. Oamenii sunt extrem de nemulțumiți și îi țin în frâu cât pot să nu blocheze strada sau să-și manifeste doamne ferește, violent nemulțumirea. Există avize ale vecinilor, date în într-un mod fals, pentru că nu li s-a cerut niciodată în mod efectiv avizul, ci s-a pus pur și simplu pe zidul vecinilor câte o hârtie, fotografiind-o, ca și cum ar fi fost înștiințați, dar fără ca ei să-și fi dat în mod real acordul. Ne punem problema în mod real unde vor parca acele mașini pentru că sunt foarte puține parcări prevăzute în subsolurile blocurilor respective, care se vând foarte repede. Oricum, cartierul este foarte aglomerat," a spus Marius Pieleanu pentru DCNews. 

Pieleanu: Vreau să reamintesc PSD-ului 

Marius Pieleanu spune că Partidul Social Democrat nu respectă sloganul cu care a câștigat alegerile în această zonă. 

"Solicităm în numele celor 135 de gospodării care au semnat acest memoriu, demararea de urgență a Corpului de Control a Primăriei Generale asupra legalității emiterii acestor avize. Țin să precizez că primarul Sectorului 1 nu are nici un fel de vină, pentru că el este obligat din păcate, sa avizeze la final, o serie de avize prealabile care sunt conform legii actuale. Această lege însă, nu mai are legătură cu ce se întâmplă efectiv pe teren. Solicităm Parlamentului României urgentarea schimbării legii 50/1991, iar până la schimbare, blocarea oricăror autorizații pentru că este un masacru arhitectural ce se întâmplă în Șoseaua Chitilei. Mai mult decât atât, readuc aminte PSD-ului că unul din sloganurile cu care au câștigat alegerile mai ales în Bucureștii Noi și Chitilei a fost 'fără blocuri între case'. Îmi pare rău să spun, dar acest slogan a fost acum înțeles greșit și se operaționalizează invers, adică fără case între blocuri," a mai spus Pieleanu. 

(w670)

Chirieac: Nimeni nu vrea să vadă 

Bogdan Chirieac spune că Direcția Națională Anticorupție ar putea să ia atitudine și să caute coropția în astfel de zone. 

"DNA-ul caută corupția prin tot felul de cotloane, în schimb ignoră total corupția care rânjește în București din vârful clădirilor de locuințe și mai ales de birouri ridicate în zonele de case, sau în zonele protejate ale Capitalei. Nimeni nu vrea să vadă șpăgile uriașe date Consiliilor Generale pentru a se putea construi blocuri de 20-30 de etaje sau chiar și mai mici, în zone care trebuiau să rămână o amprentă a Bucureștiului și o patină a unui oraș care există de mai bine de 500 de ani," a spus Bogdan Chirieac.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel