Revoltă împotriva salariilor nesimțite ale directorilor de companii

shutterstock_25609027_business_angajati_sef_director_patron_49019500
shutterstock_25609027_business_angajati_sef_director_patron_49019500

Lăcomia corporatistă este pusă la zid. A fost găsită o măsura pentru a împiedica directorii de companii să câștige într-o lună mai mult decât câștigă un muncitor cu salariu minim într-un an. Măsura vine din Elveția și presupune ca salariul lunar al unui director de companie să nu depășească raportul de 1 la 12 față de salariul minim din firma pe care o conduce. 

Pare un protest sau o propunere radicală, însă este o propunere cât se poate de reală. În Elveția, în 24 noiembrie, se va vota, printr-un referendum, dacă se va include raportul 1:12 în Constituție, scrie blogs.reuters.com.

Inițiativa este susținută de mai multe grupuri politice, printre care se numără Verzii și Partidul Social Democrat din țara menționată. Aceste partide susțin că veniturile lunare ale directorilor de companii au scăpat de sub control. Ei demonstrează că în 1984 raportul dintre salariul minim dintr-o firmă și al directorului era de 1 la 6, iar în prezent ajunge să fie de 1 la 43. Și aceasta este doar media. În unele companii, cu directori de top, aceștia câștigă de sute de ori mai mult decât angajații lor.

În vreme ce politicienii care susțin această măsură spun că vine ca o soluție pentru o nedreptate socială, cei care sunt împotrivă susțin că măsura ar atrage pierderea multor locuri de muncă și impozite mai mari.

Studiile recente arată că este puțin probabil ca măsura să treacă de referendum, pentru că peste 50% dintre respondenți se opun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel